11/09/2013 | Yazar: Kaos GL

Eşcinselliği ‘sapkın’ olarak nitelediği için hakkında kamu davası açılan Yeni Akit gazetesi bildiğini okumaya devam ediyor.

Eşcinselliği “sapkın” olarak nitelediği için hakkında kamu davası açılan Yeni Akit gazetesi bildiğini okumaya devam ediyor.
Hakkında Türk Ceza Kanunu’nun “halkın bir kesimini aşağılama” suçunun düzenlendiği 216. maddesinden dava açılacak olan Yeni Akit gazetesi, “ODTÜ’de köpekler serbest” başlıklı haberinde yine aynı ifadeyle “sapkınların derneği” diyerek Kaos GL’yi hedef gösterdi.
 
Kaos GL ve ODTÜ LGBT’nin üniversitede “elini kolunu sallaya sallaya” gezdiğini yazan gazete, eşcinsellere yine “sapkın” dedi.
 
“ODTÜ’de tesettürlü öğrenciler üzerinde terör estiriliyor” yalan haberine cinsiyetçi ve homofobik nefretini ekleyen Akit, “ODTÜ’de, milletin değerleriyle çatışma halindeki sapıklar ise el üstünde tutuluyor” diye yazdı.
 
Hükümetin söylemi doğrultusunda ODTÜ rektörlüğünü, öğrenci toplulukları ve Kaos GL Derneğini yalan haber ve nefretinin hedefine alan Akit, “ODTÜ’de Köpekler Serbest” başlıklı nefret yayınının içeriğini “ODTÜ’de bir grup marjinal azgın sürekli olay çıkarıyor ve rektörlük de buna göz yumuyor” dezenformasyonu ile doldurdu.
 
Her vesile ile sistematik olarak Kaos GL Derneğine ve eşcinsellere yönelik nefret üreten Akit, rektörlüğün yıllardır tanımamakta direndiği ODTÜ LGBT Topluluğu’nu da hedef gösterdi: “Cinsi sapıkların en rahat ettiği üniversitelerden birisi olarak tanınan ODTÜ’de, birden fazla sapkın cinsel eğilimli öğrencilerin oluşturduğu öğrenci toplulukları bulunuyor.”
 
“LGBT istediği gibi at koşturuyor” ifadesini kullanan Akit, ODTÜ rektörlüğünü itham ederken “Sapkınların en rahat olduğu okul” diye yazdı.
 
ODTÜ yönetiminin “sapkınların derneği Kaos GL” ile işbirliği yaptığını yazan Akit, “Gönüllü Staj Programı” ile Kaos GL’nin üniversite öğrencilerine yönelik sunduğu stajyerlik imkânını da hedeflerine ekledi.

Etiketler: medya
İstihdam