29/04/2020 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’den Yıldız Tar DW Türkçe’ye Diyanet’in nefret hutbesini değerlendirdi: Kamu kaynaklarıyla yurttaşların nefret suçuna maruz bırakılmasını konuşuyoruz.

“Kamu kaynaklarıyla nefret suçuna maruz bırakılıyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği’nden Yıldız Tar, DW Türkçe’ye Diyanet’in nefret hutbesini değerlendirdi. Diyanet’in bir kamu kurumu olduğunu ve halkın vergilerinin diğer devlet kurumlarına olduğu gibi bu kuruma da gittiğini hatırlatan Tar, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın kendi özel fikirlerini açıklamadığını devleti temsil ettiğini belirtti.

Tar, "Bir kamu kurumunun kaynaklarıyla yurttaşların nefret suçuna maruz bırakılması ve ayrımcılığa uğramasını konuşuyoruz. Tepkimizin temel nedeni budur" diyerek tüm LGBTİQ+ bireylerin korona günlerinde başlayan karantinayla birlikte sosyal medya hesaplarından saldırıya uğradığına dikkat çekti.

Tar, "Koronavirüsü bilim dışı, ayrımcı ve bu yüzyıla yakışmayacak şekilde LGBTİQ+ bireylere bağlamak büyük bir saçmalık. Türkiye’de herkes eşit haklara sahiptir ve nefret suçuna maruz bırakılamaz. Diyanet’in sorumluluklarını bilmesi gerekir" dedi.

Yayının tamamını DW Türkçe Youtube kanalından izleyebilirsiniz.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, medya, nefret suçları, din/inanç
İstihdam