10/08/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

British Columbia Üniversitesi’nden araştırmacılar meme kanseri ve jinekolojik kanserlere odaklanıyor.

Kanada’dan Ülkenin İlk LGBT Kanser Deneyimi Çalışması Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
British Columbia Üniversitesi’nden araştırmacılar meme kanseri ve jinekolojik kanserlere odaklanıyor.
 
British Columbia Üniversitesi’nden (UBC) araştırmacılar, Kanada çapında LGBT’lerin meme kanseri ve jinekolojik kanserlere ilişkin deneyimlerini ve aldıkları hizmeti inceleyen bir çalışma yürütüyorlar.
 
Cancer’s Margins adıyla yürütülen proje kapsamında üç yıl boyunca kanser hastaları ve bu hastaların destekçileriyle görüşmeler gerçekleştirilecek. Çalışmayı, UBC’nin Toplumsal Cinsiyet, Irk, Cinsellik ve Toplumsal Adalet Enstitüsü müdürü profesör Mary Bryson yürütecek.
 
Bryson, “Bu grupların kanser sağlık hizmetlerine erişimlerinin olmadığını, kendi destek grupları ve topluluk değerleriyle örtüşen bir kanser desteği alamadıklarını tespit ettik,” dedi. Ayrıca, pek çok pratisyen hekimin LGBT bireylerin karşılaştığı kanser riskleri hakkında neredeyse hiçbir bilgisi olmadığını ekledi.
 
Bryson, durumun önemine dikkat çekerek şunları belirtti: “Bir trans erkeğin jinekolojik kanserler geliştirme riski hâlâ sürebilir ama düzenli taramaları yaptırmıyordur; çünkü hiçbir sağlık destek ve bilinçlilik materyali kendisine hitap etmiyor ve doktoru da taşıdığı riskten habersiz olabilir.”
 
Daha fazla bilgi için QueerCancer.org adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

 


Etiketler: insan hakları, sağlık
İstihdam