28/01/2016 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL bünyesinde, sosyal hizmet alanında cinsel yönelim cinsiyet kimliği ayrımcılığıyla mücadele eden uzmanlar Kaos GL Sosyal Hizmet Çalışma Grubu’nda bir araya geliyor.

Kaos GL  Sosyal Hizmet  Çalışma Grubu kuruldu! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL bünyesinde sosyal hizmet alanında cinsel yönelim cinsiyet kimliği ayrımcılığıyla mücadele eden uzmanlar Kaos GL Sosyal Hizmet Çalışma Grubu'nda bir araya geliyor.

Türkiye’de sosyal hizmet alanları olarak tanımlanan alanlarda  cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği temelli ayrımcılıkla mücadele etmek için sosyal hizmet uzmanlarından oluşan bir çalışma grubu kuruldu. Grubun ilk hedeflerinden biri sosyal hizmet alanlarında LGBTİ’lerin sorunlarını görünür kılarak diğer sosyal hizmet uzmanları ile çeşitli farkındalık çalışmaları yapmak.  

Bir çok ilde sosyal hizmet uzmanları ile buluşuyor

Birçok şehirde yapılacak SHU eğitimleri grup koordinasyonu ile yürütülecek. İlk toplantısını Van'da gerçekleştiren grup; Urfa, Iğdır, İzmir, Diyarbakır, Hatay illerinde sosyal hizmet uzmanları ve alanda çalışan meslek elemanlarına yönelik insan hakları eğitimlerini organize edecek. 

Grup ayrıca Kaos GL danışmanlık hizmetinin geliştirilmesine katkı sunacak. Kaos GL Derneği tarafından sağlanan sosyal hizmet ve destek hizmetlerinin geliştirilmesinde, cinsel Yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığı ile ilgili başvurularda bir modül oluşturmak için çalışacak.  

Kaos GL Derneği dört yıldır Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü ve Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü ile işbirliği içinde Sosyal Hizmet Staj Programı yürütüyor.


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam