23/04/2014 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, 14. kez çıktığı 1 Mayıs alanında bu kez yoldaşlığın adını koyarak Anti Otoriter Blok ile birlikte yürümeye çağırıyor.

Kaos GL 1 Mayıs’ta Birlikte Yürümeye Çağırıyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Türkiyeli LGBT’ler (lezbiyen, gey, biseksüel, trans), 1 Mayıs alanına ilk kez 2001 yılında örgütlü bir biçimde çıktı. Kaos GL, 14. kez çıktığı 1 Mayıs alanında bu kez yoldaşlığın adını koyarak Anti Otoriter Blok ile birlikte yürümeye çağırıyor.
 
Ankara’da bulunan anti otoriter gruplar bu yıl 1 Mayıs’a dayanışma zeminlerinin adını koyarak Anti Otoriter Blok imzası ile çıkmaya karar verdi. Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerinin de içinde yer aldığı blok, 1 Mayıs günü saat 10.00’da Ankara Tren Garı önünde toplanarak yürüyüşe başlayacak.
 
Ortak çalışma yürüten blok, otoriteyi mesele edinen tüm kişi ve grupların katılımına açık. Bloğun yayınladığı çağrının tam metni ise şöyle:
 
Bizler 14 yıldır yer yer birlikte hareket eden, içinde ve dışında her türlü otoriteye karşı mücadele eden grup ve kişiler olarak bir araya geliyoruz. “Seni yok eden beni var edemez” diyenler olarak anti otoriter bir blok oluşturmak için bir yola koyulduk. Bu zamana kadar birlikte değiştik, birlikte yol aldık. Kâh bir vicdani ret açıklamasında, kâh bir nefrete karşı direnişte yan yana yer aldık. Ve dedik ki şimdi sıra bu kelebeği bırakmakta; yeni fırtınalar için kanat çırpsın, yeni kardeşler, yeni yoldaşlar, yeni yollar yaratmak için uçsun, salınsın.
 
Bizler birlikte yürüyoruz!
 
Her şeyi ama her şeyi alınır ve satılır kılan; bir kefesine sefahati, bir kefesine sefaleti koyarak kendini var eden KAPİTALİZME ve onun SÖMÜRÜSÜNE karşı yürüyoruz!
 
Bedenlerimizi üç kuruşluk efendilerin silahlarına çevirmeye çalışan; kulağımıza durmadan “vatan için, namus için, ar için öldür!” diye fısıldayan MİLİTARİZME ve onun SAVAŞINA karşı yürüyoruz!
 
İnsanı, insan türü dışındaki canlıların üstüne koyan; hayvanların maruz kaldığı işkence ve katliamları insan merkeziyetçi zihniyetle meşrulaştıran; doğanın tecavüzüne ve talanına zemin hazırlayan TÜRCÜLÜĞE ve onun TAHAKKÜMÜNE karşı yürüyoruz!
 
İnsanı rengine, diline, memleketine göre ayıran, birbirine kırdıran; gün gelince don değiştirip önümüze konulan, gün gelince katillerin son sığınağı MİLLİYETÇİLİĞE ve onun FAŞİZMİNE karşı yürüyoruz!
 
Toplumsal kadınlığı ve erkekliği yaratan, yarattığı bu kutsal ikililik üzerinden bedenleri köle, köleleri de bu ikiliğin neferleri haline getiren CİNSİYETÇİLİĞE ve onun PATRİARKASINA karşı yürüyoruz!
 
Yaşı, bilgiyi ve tecrübeyi bir baskılama aracı olarak kullanan; bir genci “piyon”, bir kız çocuğunu “gelin” yapan GERONTOKRASİYE ve onun HİYERARŞİK baskısına karşı yürüyoruz!
 
Mutlak olanı, makul bir erkek ve kadının bir aradalığı olarak kodlayan; bu kutsallığın dışında kalanları homofobi ile, transfobi ile, nefret ile yok etmeye çalışan HETEROSEKSİZME ve onun İNKARINA karşı yürüyoruz!
 
“Tek doğru benim, tek yol benim yolum” diyen; hiçbir farklılığa, hiçbir renge tahammülü olmayan TEK SESLİLİĞE karşı yürüyoruz!
 
Bizler bu sistemin tahakküm mekanizmalarının bir bütün olarak döndüğüne inanıyor ve tüm bu otoritelere karşı 1 Mayıs’ta Ankara’da hep birlikte anti otoriterler olarak yürüyoruz! İçinde ve dışında otoriteyi mesele edinen tüm grup ve kişileri bu yolda el ele tutuşmaya davet ediyoruz.
 
Toplanma Yeri ve Saati: Ankara Tren Garı, 10.00
 
ANTİ OTORİTER BLOK (@antiotoriter)
AKLEN MUAF, ANKARA ANARŞİ İNİYATİFİ, ANKARA HAYVAN ÖZGÜRLÜĞÜ AKTİVİSTLERİ, GÜNDEM ÇOCUK, KAOS GL, PEMBE HAYAT, ÖTEKİ BİSİKLET, SOLFASOL, TAÇANKA ANARŞİST KOMÜNİST KOLEKTİF. 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam