26/06/2013 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te düzenlenen 15. Dünya Karşılaştırmalı Eğitim Kongresi’nde eğitim alanında yaptığı çalışmaları sunacak.

Kaos GL 15. Dünya Karşılaştırmalı Eğitim Kongresi’nde Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Derneği, Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te düzenlenen 15. Dünya Karşılaştırmalı Eğitim Kongresi’nde eğitim alanında yaptığı çalışmaları sunacak. “Yeni Zamanlar, Yeni Sesler” alt başlığıyla düzenlenen kongrede bu yıl ilk kez LGBT alanında yapılan araştırma ve faaliyetler ayrı panellerde ele alınıyor.
 
LGBT’lerin Eğitim Gündemi Kongrede Tartışılacak
GLSEN ve UNESCO’nun evsahipliğinde Pazartesi günü düzenlenen“Okullarda Homofobik ve Transfobik Önyargı ve Şiddetle Mücadelede Küresel Ağ” ön-toplantısında LGBT meselesine odaklanan akademisyen, eğitimci ve aktivistler bir araya geldi. Kongrede dün başlayan LGBT oturumlarında ilk olarak Çin, Slovenya, Meksika ve Nijerya’dan katılımcılar kendi ülkelerinde yaptıkları araştırma ve çalışmaları anlattılar. Kaos GL Derneği adına Ömer Akpınar da yarın yapacağı sunumda kampüs etkinliklerinden eğitimcilere yönelik foruma, Queer Çalışmaları dersinden akademik danışmanlığa Kaos GL’nin eğitim alanında yaptığı çalışmaları sunacak.
 

Dünya Karşılaştırmalı Eğitim Kongresi her üç yılda bir dünyanın farklı yerlerinden eğitim alanında çalışan insanları bir araya getiriyor. 2010 yılında İstanbul’da gerçekleşen kongreye bu yıl 80 ülkeden 1000’den fazla kişi katılıyor.     


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam