27/03/2023 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL’nin 2022 yılına ait LGBTİ+’ların insan hakları raporu sonuçları 29 Mart Çarşamba 14.00’te İHD İstanbul Şubesi’nde açıklanacak.

Kaos GL, 2022 LGBTİ+’ların insan hakları raporunu açıklıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği, senelik insan hakları raporunu 29 Mart Çarşamba günü saat 14.00’te kamuoyuna açıklıyor. Derneğin 2022 yılına ait LGBTİ+’ların İnsan Hakları Raporu sonuçları İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi’nde açıklanacak.

“Özgürlüğe Yürüyelim” üst başlığıyla hazırlanan rapor, 2022 yılında LGBTİ+’ları hedef alan insan hakları ihlallerini bir araya getirdi.

2007 yılından beri Türkiye’deki LGBTİ+’ların insan hakları ihlallerini raporlayan dernek, gazetecileri ve hak savunucularını 29 Mart saat 14.00’te İHD İstanbul Şube’deki sunuma davet ediyor.

Raporda, anahtar bulgular, bu bulguların oluştuğu iklim, hak başlıkları üzerinden ihlal sayılarının yanı sıra otoritelere tavsiyeler bölümü de yer alıyor.

2021 raporundan

Medyaya yansıyan ihlaller ile Kaos GL Derneği ve ilişkide olduğu diğer sivil toplum örgütlerine başvurular üzerinden hazırlanan rapor, 2021’de LGBTİ+ haklarının durumunu gözler önüne serdi.

Kaos GL’nin raporuna göre; 2021’de LGBTİ+’ların en çok ifade özgürlüğü engellendi, en az 8 nefret cinayeti raporlandı, LGBTİ+ aktivistlerine işkence arttı, LGBTİ+ derneklerine idari baskı yoğunlaştı. İhlallerin en büyük faili ise devlet!

Rapora ulaşmak için tıklayın.


Etiketler: insan hakları
nefret