02/12/2014 | Yazar: Kaos GL

Ayrımcılık Karşıtı Dersler kapsamında Kaos GL Derneği dün Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi.

Kaos GL Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’ndeydi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ayrımcılık Karşıtı Dersler kapsamında Kaos GL Derneği dün Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri ile bir araya geldi.
 
Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sosyoloji Bölümü öğrencileri, öğretim üyesi Doç. Dr. Nahide Koçak’ın Feminist Kuram dersi kapsamında Kaos GL Derneği’nden Seçin Tuncel ve Yunus Kara sıkça sorulan sorular atölyesinde bir araya geldi.
 
Fen-Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleşen atölyede “Toplumsal Cinsiyet, LGBTİ (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) hareketinin çıkış noktaları, seks işçiliği, heteroseksizm, toplumsal ayrımcılık, nefret suçları, queer kavramı ve LGBT aktivizmine eklemlenme süreci ve biçimleri tartışılan konular arasındaydı. Soru cevap kısmında ise, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği, LGBTİ’lerin insan hakları ve çalışma hayatı, eğitim, sağlık alanlarında yaşanılan sorunlar ele alındı.
 
LGBTİ hareketine yönelik aktivistlerin yürüttüğü çalışmaların neden yetersiz kaldığına dair sorulan bir soruya toplumsal sürece bakıldığında heteronormatif ve heteroseksist bir yapının olması, bireylerin bu değer ve normları sosyal öğrenme yolu ile öğrenerek düşünce yapılarını biçimlendirdiği ve bu nedenle LGBTİ aktivistlerinin bu süreçte kendilerini kabul ettirmekte zorlanabildiğinin altı çizildi.
 
Kaos GL üyeleri “Ayrımcılık Karşıtı Dersler” kapsamında birçok üniversitede öğrencilerle bir araya geliyor. Cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığını önlemek ve önyargıları kırmak için “sıkça sorulan sorular” atölyeleri düzenliyor.
 
Katılımcılara ders sonrasında Kaos GL Dergileri ve Kaos GL yayını kitaplar ücretsiz olarak dağıtılıyor.
 
LGBTİ alanında çalışmak isteyen öğrenci ve akademisyenler egitim@kaosgl.org adresine e-posta göndererek “Ayrımcılık Karşıtı Dersler” programı kapsamında Kaos GL Derneği’ni kendi derslerine davet edebilirler. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam