17/09/2019 | Yazar: Defne Işık

Kaos GL; Ağustos ayında yasal haklar, sağlık, askerlik, psikososyal destek başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara 64 danışmanlık hizmeti sağladı.

Kaos GL Ağustos ayında 64 danışmanlık hizmeti sağladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL; Ağustos ayında yasal haklar, sağlık, askerlik, psikososyal destek başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara 64 danışmanlık hizmeti sağladı.

Aralıksız olarak danışmanlık hizmeti vermeye devam eden Kaos GL Ağustos ayında yasal haklar ve yükümlülükler, hormon kullanım süreci, sağlık hakkına erişim, maddi desteğe erişim, askerlik gibi konularda toplamda 64 danışmanlık sağladı.

Türkiye’nin farklı şehirlerinde ikamet eden LGBTİ+ mültecilere telefon ve mail yoluyla 15 danışmanlık hizmeti verildi. Danışmanlıkların 2’sini hukuki danışmanlık, 13’ünü sosyal danışmanlık oluşturdu.

Türkiye dışından iletişime geçip Türkiye’ye sığınma başvurusu yapmayı düşünen LGBTİ+’lara mail yoluyla 9 hukuki ve sosyal danışmanlık hizmeti verildi. 

1 Ağustos tarihinde Yalova’da LGBTİ+ mülteciler ile piknik ve queer karikatür atölyesi gerçekleştirildi.

Mail danışmanlıkları refugee@kaosgl.org adresi üzerinden Türkçe ve İngilizce olarak devam etmektedir.

Türkiyeli LGBTİ+’lara verilen danışmanlık

Türkiyeli LGBTİ+’lara Ağustos ayında 40 danışmanlık hizmeti sağlandı. Tamamı mail yoluyla verilen danışmanlıkların konularını askerlik, akademik, psikososyal destek, hukuki destek, uzman desteği, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, kültür merkezi/gönüllülük/staj, cinsiyet uyumlama süreci, akademi ve giysi bankası oluşturdu.

Danışmanlık almak isteyen Türkiyeli LGBTİ+’lar, Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

*Kaos GL, genel danışmanlıklarını SIDA desteği ile yürütülen “Gökkuşağı Projesi”; mültecilere verilen danışmanlıkları ise BMMYK ile birlikte yürütülen “LGBTİ Mültecilerin İnsan Haklarını Geliştirmek” projesi kapsamında sağlıyor.


Etiketler: insan hakları, sosyal hizmet
nefret