07/09/2017 | Yazar: Koray Arkadaş

Yasal haklar, aileye açılma, askerlik, trans geçiş süreci ve cinsel sağlık gibi alanlarda Ağustos ayında 139 sosyal hizmet danışmanlığı

Kaos GL Ağustos’ta 139 sosyal hizmet danışmanlığı sağladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL; yasal haklar, aileye açılma, askerlik, trans geçiş süreci ve cinsel sağlık gibi alanlarda Ağustos ayında 139 sosyal hizmet danışmanlığı sağladı.

LGBTİ Türkiyelilere ve mültecilere hukuki, sosyal, sağlık ve sağlık danışmanlığı hizmetleri veren Kaos GL, Ağustos ayında Eskişehir’de 24 LGBTİ mülteci ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdi. Birebir yapılan görüşmelere Farsça tercüman eşlik etti. Bu görüşmelerde 24 LGBTİ mülteciye toplamda 59 danışmanlık verildi.

Eskişehir’de yüz yüze görüşmelerin dışında yaklaşık 60 LGBTİ mültecinin katılım sağladığı bir futbol müsabakası ve yaklaşık 50 kişinin katıldığı 2 günlük bir eğitim düzenlendi. Eğitimde yasal haklar, Birleşmiş Milletler Mülteci Yüksek Komiserliği (BMMYK) süreci, cinsel sağlık ve trans geçiş süreci konuşuldu.

Yüz yüze verilen danışmanlıklardan bağımsız olarak telefon ve mail yoluyla Türkiye’de yaşayan LGBTİ mültecilere 66 sosyal hizmet danışmanlığı sağlandı.

Türkiyeli LGBTİ’lere toplamda 14 danışmanlık hizmeti verildi. Bu danışmanlıkların genel olarak aile açılma süreci, askerlik, aile içi şiddet, hukuk ve trans geçiş süreci olduğu gözlemlendi.

 

 


Etiketler: insan hakları
İstihdam