22/09/2018 | Yazar: Gözde Demirbilek

Kaos GL’nin, LGBTİ örgütlerinin kapasitesini güçlendirmek adına düzenlediği Aktivizm Okulları’nın ilkinde temel haklar masaya yatırıldı.

Kaos GL Aktivizm Okulları’nın ilki nasıl geçti? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL’nin, LGBTİ örgütlerinin kapasitesini güçlendirmek adına düzenlediği Aktivizm Okulları’nın ilkinde temel haklar masaya yatırıldı.

Kaos GL, LGBTİ Örgütlerin ve Aktivistlerin Kapasitesini Güçlendirme Programı kapsamında Eylül- Aralık 2018 döneminde Aktivizm Okulları düzenliyor.

Aktivizm Okulları’nın ilki 12- 16 Eylül tarihleri arasında yapıldı. İlk Okulu’da “Türkiye’de LGBTİ’lerin Durumu Değerlendirmesi” ve sonrasında temel haklar eğitimi yer aldı.

İnsan hakları temel eğitimin birinci gününde, Türkiye'de LGBTİ'lerin durumuna ilişkin bulgulama toplantısı ve SWOT analizi yapıldı. İkinci ve üçüncü günde konuşulacak temel hak ve özgürlükler konuşulurken; dördüncü gününde, “Hak temelli yaklaşım ile ihtiyaç temelli yaklaşım arasındaki farklar” katılımcılarla birlikte tartışıldı. Eğitimin son gününde ise “İnsan hakları ihlallerini raporlama” atölyesi yer aldı.

Bir sonraki okul ne zaman?

Aktivizm Okulları’nın ikincisi “Yerel Yönetimler” üzerine olacak. Yerel yönetimlerde LGBTİ+ politikalarının tartışılacağı Okul için son başvuru tarihi 25 Eylül Salı. Ayrıntılı bilgiye ve başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.

Bu etkinlik Avrupa Birliği'nin desteklediği LGBTİ'lerin İnsan Hakları için Farkındalık ve Savunuculuk Projesi kapsamında yapılmıştır. Bu, etkinlik içeriğinin AB'nin resmi görüşlerini yansıttığı anlamına gelmemektedir.

İlgili haber

“İnsan hakları, kavramlar üzerine inşa edilir”

“Haklar ve özgürlükler barış için tesis edilir”

Hak temelli ve ihtiyaç temelli yaklaşım nerede ayrılıyor?

Hak ihlallerini raporlamak niçin önemli?


Etiketler: insan hakları
İstihdam