02/07/2013 | Yazar: Sevim Özdemir

Kaos GL adına Hollanda’da bir dizi etkinliğe katılan Sevim Özdemir ve Seçin Tuncel etkinlik izlenimlerini Kaosgl.org’a anlattı.

Kaos GL adına Hollanda’da bir dizi etkinliğe katılan Sevim Özdemir ve Seçin Tuncel etkinlik izlenimlerini Kaosgl.org’a anlattı.
 
Kaos GL Amsterdam’da Gezi Parkı protestolarını anlattı
Amsterdam’ın doğusunda bir Squad’ta (İşgal evi) düzenlenen Gezi Parkı protestolarına ilişkin deneyim paylaşımı etkinliğinde genel anlamda Türkiye’de yaşanan süreç, Ankara özelinde yaşanılan deneyimler ve LGBT bireylerin eylemlerdeki rolü üzerine aktarımlarda bulunuldu.
Queerlerce işgal edilen Squad’ta düzenlenen etkinlikte Gezi Parkı eylemlerine ilişkin slayt gösterisi ve İstanbul’daki protestoları ele alan bir belgesel gösteriminin ardından Kaos GL adına Seçin Tuncel ve Sevim Özdemirdeneyimlerini aktardı. Eylemlerin çıkış nedenleri, eyleme katılan farklı kimlikler ve ölümler üzerine fikir paylaşımlarının ardından Ankara’da özelinde yaşanan polis şiddeti tanık olunan örneklerle anlatıldı.
 
Yapılan konuşmada İstanbul başta olmak üzere, Ankara ve İzmir’de LGBT bireylerin eylemlerde aldıkları aktif rolün LGBT bireylerin ve hareketin görünürlüğünü ve meşruluğunu arttırdığı belirtildi. Ayrıca büyükşehirlerin dışında Adana, Antalya ve Eskişehir gibi farklı şehirlerde LGBT bireylerin eylemlere katıldığı aktarıldı. Ankara’da LGBT bireylerin eylemler sırasında LGBT olmaları üzerinden yaşadıkları deneyimlerden bahsedildi.
 
Kaos GL üyelerinin aktarım ve paylaşımlarının ardından katılımcıların soruları yanıtlandı. Etkinlik sonrasında katılımcılardan bir çoğu memnuniyetini ifade etti.
Kaos GL, Utrecht’te düzenlenen Pink Saturday’da konuştu
Hollanda’nın Utrecht kentinde her yıl düzenlenen ve resmi LGBT etkinliği olan Pink Saturday’a davet edilen Kaos GL adına Seçin Tuncel ve Sevim Özdemir kısa birer konuşma yaptı. 
Konuşmada LGBT hareketin Gezi Parkı eylemlerinde oynadığı role değinildi. Türkiye’de LGBT hareketin geldiği nokta anlatıldı. TBMM’de LGBT bireylerin sorunlarına ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasının önerildiği ve bunun AKP Hükümeti milletvekillerince reddedildiği vurgulandı. 
 
Kaos GL Utrecht’te “Queerler ve Sendikalar” başlıklı atölyeye katıldı
Kaos GL üyeleri, TIE Netherlands’ın Hollanda Utrecht’te ACU adlı kültür merkezinde 29 Haziran Cumartesi günü düzenlenlediği, katılımcılar arasında Hollanda’nın Kamu Emekçileri sendikası Abvakabo üyelerinin de bulunduğu, Queer bireyler ve sendikal hareket üzerine atölye çalışmasına katıldı.
Atölye çalışması kapsamında Türkiye’de Kaos GL özelinde LGBT hareketin çalışma hayatı üzerine ve sendikalar nezdinde yürüttüğü çalışmalar aktarıldı. Kaos GL’nin sendikalarla girdiği iletişim ve etkileşimin gelişimi üzerinde durularak eğitim hayatında yürütülen çalışmalara ve deneyimlere değinildi. Türkiye’deki LGBT  bireylerin çalışma hayatında karşı karşıya kaldıkları ayrımcılık ve sendikalara üye LGBT bireylerin karşılaştıkları sorunlar üzerinde duruldu.
 
Türkiye’de sendikal hareketin baş aktörleri olan KESK ve DİSK’e uygulanan baskılar ve yeni sendikalar yasasının sendikal hareket üzerindeki olumsuz etkilerine ilişkin aktarımlarda bulunuldu. 

Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam