17/06/2013 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği, Amsterdam’da düzenlenen Queeristan adlı festivalde Türkiye’deki sendikaların LGBTİ meselesine yaklaşımını ele aldı.

Kaos GL Amsterdam’da Queer Sendikayı Konuştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Gezi Parkı direnişinde yaşanan polis şiddeti ve hak ihlâllerini protesto etmek için sendikalar greve giderken Kaos GL Derneği de LGBTİ’lerin (lezbiyen, gey, biseksüel, trans, interseks) sendikalardaki yerini Hollanda’da tartıştı.
 
Bu yıl 30 Mayıs-2 Haziran tarihleri arasında Amsterdam’da düzenlenen Queeristan adlı festivalde queer bir sendikadan hayvan özgürlüğüne, BDSM’den sınırların olmadığı bir dünyaya pek çok konu çeşitli atölyelerde ele alındı. Festivale Kaos GL Derneği adına Esin Aksoy ve Ömer Akpınar katıldı.
 
Queer Bir Sendika İçin LGBTİ’lerin Katılımı Şart
Eğitim-Sen üyesi trans bir öğretmen olan Esin Aksoy, sendika üyelerinin cinsiyetçilik, homofobi ve transfobi konusunda farkındalıklarını arttırmak için yaptıkları çalışmaları anlattı. “Siz çalışmalarınızı yapın; ama kendi aranızda” yaklaşımının yaygın olduğunu belirten Aksoy, LGBTİ’lerin sendikalara katılımının çalışma hayatını dönüştürücü etkisine vurgu yaptı.
 
Ömer Akpınar ise Gezi Parkı direnişinde feministlerin, anti-militaristlerin ve LGBTİ’lerin yerine değindi ve ana akım medyanın polis şiddetine ve direnişe sansür uyguladığına dikkat çekti.
 

Festivale katılanlar ayrıca Amsterdam’da Gezi Parkı direnişine destek amacıyla yapılan gösterilerde yer aldı.  


Etiketler: insan hakları, çalışma hayatı
İstihdam