06/03/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle buluştu.

Kaos GL, Anadolu Üniversitesi’ndeydi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle buluştu.

 

Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri Yrd. Doç. Dr.Aysel Kayaoğlu’nun “Toplumsal Cinsiyet ve Medya” dersinde Kaos GL derneğinden Ali Erol ve Seçin Tuncel ile bir araya geldi. 

İletişim fakültesi amfisinde gerçekleşen etkinliği yaklaşık 70 öğrenci izledi. Ali Erol etkinlikte “Hastalıktan Hak Talebine Eşcinselliğin Seyri ve Eşitsizliğe Karşı LGBT Mücadelesi” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Kaos GL dergisinin ortaya çıkışı ve 80’ler 90’lardan günümüze medyada çıkan haberler de değerlendirildi. Kaos GL özelinde mücadelenin kapsamı da konuşuldu.

Kaos GL Derneği ve Pembe Hayat Derneği “Nefret Etme Projesi” kapsamında birçok üniversitede öğrencisi ile bir araya geliyor. Dernekler, cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ayrımcılığını önlemek ve önyargıları kırmak amacıyla atölye ve paneller düzenliyor.

LGBT’lerin sorunları üniversitelerde dernekler aracılığıyla görünür kılınıyor.

*Bu etkinlik Kaos GL ve Pembe Hayat Dernekleri’nin Nefret Etme Projesi kapsamında Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları Programı’nın destekleriyle gerçekleşti.

**Kaos GL Homofobi Karşıtı Yerel Buluşmalar Küçük Hibe Fonu Norveç Büyükelçiliği ve Gökkuşağı Projesi kapsamında, İsveç Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Kurumu SIDA tarafından desteklenmektedir.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam