23/03/2016 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, Ankara Üniversitesi psikolojik danışmanlık ve rehberlik (PDR) öğrencileri ile buluştu.

Kaos GL Ankara Üniversitesi PDR öğrencileriyle buluştu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL, Ankara Üniversitesi psikolojik danışmanlık ve rehberlik (PDR) öğrencileri ile buluştu.

Ankara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) Topluluğu öğrencileri geçtiğimiz hafta Kaos GL Derneği ile ortak etkinlik düzenledi. Kaos GL Eğitim Çalışma Grubu’ndan Berna Savcı ve Seçin Tuncel’in konuşmacı olarak katıldığı etkinlik Ankara Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlık konferans salonunda gerçekleşti.

Etkinliğin gerçekleşmesinde Y. Doç. Dr. Sevgi Sezer katkı sunarken, Eğitim Fakültesi dekan yardımcılarından Doç. Dr. İlhan Yalçın da etkinliği izledi.

Etkinlikte eğitimin heteroseksist yapısı, LGBTİ öğrencilerin farklı yaş gruplarında yaşadıkları farklı sorunlara kadar geniş bir perspektifte okulda ve sınıfta aile ve çocuk ile ne tür çalışmalar yapılabileceği konuşuldu.  Psikolojik danışmanlık ve rehberlik öğrencilerinin meslek hayatında karşılaşabilecekleri örnek olaylar ve ayrımcılık vakalarından bahsedildi.

*Bu etkinlik Avrupa Birliği Sivil Düşün Programının finansal olarak desteklediği Ayrımcılığa Karşı Gökkuşağı Koalisyonu Projesi kapsamında Pembe Hayat ve Kaos GL tarafından gerçekleştirilmiştir.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam