29/03/2009 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde, derse katıldı.  Buse Dinçer'in haberi.

Kaos GL, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde, derse katıldı. 

Buse Dinçer'in haberi.

Kaos GL’nin 19 Mart tarihinde Ankara Üniversitesi’nde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) ve Sınıf Öğretmenliği bölümlerinin 4. Sınıf öğrencileriyle Cinsel Sağlık Eğitimi dersinde yaptığı ankete Ankara Üniversitesi öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

19 Mart tarihinde, Kaos GL ekibi, Ankara Üniversitesi PDR ve Sınıf Öğretmenliği bölümünün 4. Sınıf öğrencilerinin eşcinsellik konusunda bilgilendirilmesini hedefleyen eğitimi bu sene de gerçekleşti. Kaos GL, 2003’ten bu yana her yıl Ankara Üniversitesi PDR ve Sınıf Öğretmenliği bölümünde derse katılıyor ve öğrencilerin sorularını cevaplıyor.
 
İlk olarak öğrencilere Kaos GL’nin tarihçesi, dernekleşmesi, neden var olduğu ve hangi alanlarda çalışma yaptığına dair bilgi veren ekip katılımcı, kendi deneyimleri üzerinden yola çıkarak öğrencilerin soruları yanıtlandı. Sınıf mevcudu normalde 60 kişiyken derse katılım 80 kişiye çıktı.
PDR ve Sınıf Öğretmenliği bölümünde gerçekleştirdiği etkinlikte ‘Eşcinsellikle İlgili Sıkça Sorulan Sorular’ ve ‘Türkiye’de Eşcinsel Olmak’ adlı kitapların dağıtımından sonra Kaos GL ekibi tarafından hazırlanan 3 soruluk mini anket verildi.
 
Ankete 62 kişi katıldı.
 
İlk soru ‘eşcinsellik konusunda farkındalığınızı yükselten herhangi bir deneyiminiz oldu mu?’

Burada öğrencilerin % 65’i film - kitap, % 71’i medya, internet, % 38’i eğitim - etkinlik, % 15’i eşcinsel arkadaş - akraba ve % 5’i de eşcinsel örgütlerle iletişim yoluyla deneyimlediklerini belirtmişler. Hiç deneyimi olmayanlar ise % 5.
 
‘Bu konuda bilgi sahibi olmanızın meslek hayatınızda size yardımı olacağını düşünüyor musunuz?’

Katılımcıların % 85’i düşünüyor. % 10’u düşünmüyor. % 2’si herhangi bir danışmandan yardım alırım derken % 2’si yardımı olur evet çünkü normale çevirebilirim tercihini diyor!
% 2’si yardımı olur mu konusunda kararsız. %15’i ise meslek hayatında olmasa bile sosyal hayatında yardımcı olacağını düşünüyor.
 
‘Eşcinsellik, transeksüellik, biseksüellik size ne ifade ediyor.’

Katılımcıların % 16’sı transeksüel, % 3’ü eşcinsel, % 5’i biseksüel kavramlarını bilmediğini;% 3’ü bu kavramlarla ilgili hiç bir şey bilmediğini, % 3’ü biseksüelliğin her iki cinse de ilgi duymamak olduğunu belirtmişler.
 
Bunun bir tercih olduğunu söyleyenler % 13. Hastalık olarak belirtenler % 5. Transeksüelliği operasyonla cinsiyet değiştirme olarak tanımlayanlar % 39. Biseksüelliğin geçici bir süreç veya dönem olduğunu belirtenler % 5. Bu kavramları yalnızca cinsellik temelli tanımlayanlar % 18. % 5’i de onlar da insan diye açıklamakta...


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam