08/01/2020 | Yazar: Defne Işık

Kaos GL Aralık ayında hukuki, sosyal, askerlik ve psikososyal destek başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara 148 danışmanlık hizmeti sağladı.

Kaos GL Aralık ayında 148 danışmanlık hizmeti sağladı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Aralık ayında hukuki, sosyal, askerlik ve psikososyal destek başta olmak üzere birçok alanda mülteci ve Türkiyeli LGBTİ+’lara 148 danışmanlık hizmeti sağladı.

Danışmanlık hizmetine devam eden Kaos GL Türkiyeli danışanlara Aralık ayında akademik, askerlik, trans geçiş süreci, psikososyal destek, gönüllülük/üyelik, yurtdışı iltica/evlilik gibi konularda toplamda 43 danışmanlık verdi.

Türkiye’nin farklı şehirlerinde ikamet eden LGBTİ+ mültecilere telefon ve mail yoluyla 105 danışmanlık hizmeti verildi. Danışmanlıkların 50’sini hukuki, 55’ini sosyal danışmanlık oluşturdu. 2 LGBTİ+ mülteci ile hastanelerden randevu alma süreçlerinde birlikte hareket edildi. 

Türkiye’ye sığınma başvurusu yapmayı düşünen LGBTİ+’lara mail yoluyla 2 danışmanlık hizmeti verildi. 

Telefon danışmanlıkları Salı günü Farsça (0 545 340 82 12), Perşembe günü Arapça (0 541 720 79 23) olmak üzere verilmeye devam ederken mail danışmanlıkları ise refugee@kaosgl.org adresi üzerinden Türkçe, İngilizce, Farsça ve Arapça olarak verilmeye devam ediyor.

Türkiyeli LGBTİ+’lara verilen danışmanlık

Kaos GL Türkiyeli LGBTİ+’lara Aralık ayında 43 danışmanlık hizmeti sağladı. Tamamı mail yolu ile  verilen danışmanlıklarının konularını akademik danışmanlık, askerlik, trans geçiş süreci, psikososyal destek, HIV, gönüllülük/üyelik, yurtdışı iltica/evlilik oluşturdu.

Danışmanlık almak isteyen Türkiyeli LGBTİ+'lar Kaos GL ile danisma@kaosgl.org adresi üzerinden iletişime geçebilir.

Kaos GL, genel danışmanlıklarını SIDA desteği ile yürütülen “Gökkuşağı Projesi”; mültecilere verilen danışmanlıkları ise BMMYK ile birlikte yürütülen “LGBTİ Mültecilerin İnsan Haklarını Geliştirmek” projesi kapsamında sağlıyor.

 


Etiketler: insan hakları, mülteci, sosyal hizmet
nefret