04/05/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türkiye raportörü Josette Durrieu ile Ankara’da bir araya geldi.

Kaos GL, Avrupa Konseyi PM Türkiye raportörüyle görüştü Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türkiye raportörü Josette Durrieu ile Ankara’da bir araya geldi. İnsan Hakları Derneği, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ve Türkiye Gazeteciler Sendikası’ndan temsilcilerin de yer aldığı ve yaklaşık 1,5 saat süren görüşmeye Kaos GL Derneği adına Murat Köylü katıldı. 
 
1 Mayıs’ta LGBT’lerin 23 farklı kente hak ve özgürlük talepleriyle meydanlarda olduğunu anımsatan Köylü, Avrupa’daki en canlı taban hareketlerinden birini barındırmasına ve ülkede yaşanan yoğun ayrımcılık ve şiddet olaylarına rağmen Hükümet’in sürdürmekte olduğu kayıtsız tutumdan endişe duyduklarını aktardı.
 
Sadece geçtiğimiz yasama yılı boyunca TBMM’ye LGBTİ haklarını destekleyen 5 kanun teklifi ve daha fazla sayıda soru önergesi verildiğini, 2014’te anaakım medyadaki haberlerin yüzde 70’e yakınının olumlu nitelikte olduğunu söyleyen Köylü, Hükümet’in bir an önce anayasa, nefret suçları ve ayrımcılık mevzuatında cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğini korunan kategoriler olarak tanınması için girişimde bulunması gerektiğini belirtti. 
 
Türkiye’nin tabi olduğu Birleşmiş Milletler ve Avrupa Konseyi sözleşmelerine göre de düzenleme yapma sorumluluğu olan Türkiye Hükümeti’nin, tam tersine üst düzey yetkilileri aracılığıyla homofobik ve transfobik beyanlarda bulunabildiğini vurgulayan Kaos GL temsilcisi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı dâhil kamu yetkililerinin en hunharca işlenen cinayetlerin ardından dahi kınama mesajı yayımlamadıklarını ifade etti.  

Etiketler: insan hakları
İstihdam