19/04/2012 | Yazar: Kaos GL

Bu yıl 12. düzenlenecek olan AWID (Association for Women’s Rights in Development, Kalkınmada Kadın Hakları Derneği) Uluslararası Forumu, ‘Kadın Hakları ve Adaleti Geliştirmek için Ekonomik Gücü Dönüştürmek’ başlığıyla, dünyanın çeşitli yerlerinden 2000 kadar kadın hakları ve LBT aktivisti 19-22 Nisan 2012 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde buluşturacak.

Kaos GL AWID’de Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

 Bu yıl 12. düzenlenecek olan AWID (Association for Women’s Rights in Development, Kalkınmada Kadın Hakları Derneği) Uluslararası Forumu, “Kadın Hakları ve Adaleti Geliştirmek için Ekonomik Gücü Dönüştürmek” başlığıyla, dünyanın çeşitli yerlerinden 2000 kadar kadın hakları ve LBT aktivisti 19-22 Nisan 2012 tarihlerinde İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde buluşturacak.

 
Forumda ana oturumların dışında Emek ve Çalışma; Militarizm, Şiddet ve Çatışma; Devletin Rolü; Cinsellik; Gezegen ve Ekolojik Sağlık; Finans Akışları; Kaynakların Kontrolü ve Kaynaklara Erişim; Özel Sektör ve Şirket İktidarı; Kültür ve Din; Küresel Yönetişim alt temalarında atölye çalışmaları, konferanslar, çeşitli kültürel performanslar düzenlenecektir. Kaos GL, neoliberalizm eleştirisi üzerinden oturumlara katkı sunacak.
 
Kaos GL adına Asli Demir ve Ezgi Koçak’ın katılacagi Forum’da Kaos GL’nin, 20 Nisan 14.00-16.30 arasında “Açıldım Saçıldım (Coming out Fully Naked!)” başlığında bir atölye çalışması olacak. Bu çalışmada kadınların cinselliğe, aşka, aileye ve örgütlenmeye dair deneyimleri üzerinden yazdıkları hikayeler, feminist ve LGBT aktivizminin bir arada, birbirine dokunarak ilerlemesini sağlama yollarının/politikalarının tartışılması üst başlığında katılımcılarla birlikte okunacak. Böylelikle deneyimlerden çıkan hikayeler, politik söze dönüşecek. 

Etiketler: kadın
İstihdam