11/10/2012 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği Van Barosu seçimlerinde Avukat Bedia Özgökçe Ertan’ı, İstanbul Barosu seçimlerinde ise Filiz Kerestecioğlu’nu desteklediğini açıkladı.

Kaos GL Baro Seçimlerinde Ertan ve Kerestecioğlu’nu Destekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
 

Kaos GL Derneği Van Barosu seçimlerinde Avukat Bedia Özgökçe Ertan’ı, İstanbul Barosu seçimlerinde ise Filiz Kerestecioğlu’nu desteklediğini açıkladı.
 
Kaos GL Derneği’nden yapılan açıklama şöyle:
 
Van Barosu Başkanlığı için Av. Bedia Özgökçe Ertan’ı destekliyoruz.
14 Ekim’de yapılacak Van Barosu seçimlerinde Av. Bedia Özgökçe Ertan’ın aday olduğunu memnuniyetle öğrendik. Her türlü adaletsizlikten mağdur bu kentin, Van’ın, daha adil bir kent olması için, Av. Bedia Özgökçe Ertan’ın adalet için mücadelesinde sahip olduğu samimiyete ihtiyacımız var.
 
Kadına yönelik şiddetin, kadın katliamlarının, kadın intiharlarının yaşandığı bu kentte Van Barosu Kadın Hakları Merkezinin kurulmasına büyük emek veren; ayrıca yıllarca İnsan Hakları Derneği Van Şubesinde görev üstlenen Av. Bedia Özgökçe Ertan, Baro Başkanı olarak seçildiğinde, hukukun üstünlüğü, demokrasi, toplumsal barış ve kadın hakları alanında Van’da büyük bir değişim yaratacaktır.
 
Her türlü adaletsizlik ve zulüm ile mücadele eden, avukat olmanın ona yüklediği adalet arayışı sorumluluğunu her zaman cesaretle yerine getirmeye çalışan bir kadın olarak Av. Bedia Özgökçe Ertan’ın  baskıya, zulme, ihmale ve ayrımcılığa uğrayan tüm kesimlerin, barışın, demokrasinin ve adaletin sözcüsü olacağına ve bugüne kadar savunduğu tüm değerleri baro çalışmalarına yansıtacağına inancımız tamdır.
 
Bu nedenle, insan hakları ve özellikle kadın hakları savunuculuğunda yıllardır birlikte çalıştığımız Av. Bedia Özgökçe Ertan’ın Van Barosu başkan adaylığını yürekten desteklediğimizi kamuoyuna duyururuz.
 
Diğer taraftan çeşitli kadın ve LGBT örgütleri, İstanbul Barosu Başkan adayı Avukat Filiz Kerestecioğlu’nu desteklediklerini ve yanında olduklarını açıklamak üzere 10 Ekim’de bir basın toplantısı düzenledi. İmzacılar arasında Kaos GL Derneği de bulunuyor.
 
Çeşitli kadın ve LGBT örgütlerinden yapılan açıklama şöyle:
 
İstanbul Barosu Başkan Adayı Avukat Filiz Kerestecioğlu’nu Destekliyoruz!
 
 “1878 yılında kurulan İstanbul Barosu’nun hiç kadın başkanı olmadı! 

Biz aşağıda imzası bulunan kadın ve LGBT örgütleri, bu seçimin tarihi bir fırsat olduğunun bilinciyle, 134 yıllık gidişata dur demek için İstanbul Barosu Başkan adayı Avukat Filiz Kerestecioğlu’nu desteklediğimizi ve yanında olduğumuzu açıklamak istiyoruz.
 
İstanbul Barosu Kadın Hakları Uygulama Merkezi, Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı, Kadın Hukukçuları Destekleme Vakfı, Kadın Kültür ve İletişim Vakfı kurucularından, “Güldünya Şarkıları” albümünün öncülerinden, “Kadınlar Vardır” şarkısının söz yazarı ve bestecisi Avukat Filiz Kerestecioğlu’nun, kadın hakları, kadına karşı şiddet ve insancıl hukuk konusunda kaleme aldığı çok sayıda makalesi bulunmaktadır.
 
Avukat Filiz Kerestecioğlu’nun; kadın cinayetlerinin sayısının her geçen gün katlanarak arttığı, LGBT bireylere yönelik nefret suçlarının çoğaldığı, tacizin ve tecavüzün yargı eliyle adeta meşrulaştırıldığı, etkin koruma önlemlerinin alınmadığı, faillere gerekli yaptırımların uygulanmadığı, hukuka güvenin giderek eridiği, toplumsal kutuplaşmanın ve gerilimin tırmandığı bu dönemde kadın hareketinin içinden gelen biri olarak hukukun üstünlüğü, demokrasi, toplumsal barış ve kadın hakları alanında değişim yaratacağına inanıyoruz.
 
Baro başkanı olması halinde; ayrımcılığa uğrayan tüm kesimlerin, barışın, demokrasinin ve adaletin sözcüsü olacağına, yasalardaki ayrımcı ve cinsiyetçi düzenlemelerin ayıklanmasına, çocuk gelinlerin sayısını artıracak 4+4+4 eğitim sistemi yerine eşitlikçi, özgürlükçü, nitelikli, erişilebilir bir eğitim sisteminin getirilmesi için çalışacağına inandığımız Avukat Filiz Kerestecioğlu’nun İstanbul Barosu başkan adaylığını desteklediğimizi kamuoyuna duyururuz.”
 
KURUMSAL İMZALAR
1. Adana Ev Kadınları Kültür ve Dayanışma Derneği (EVKAD)
2. Adana Kadın Danışma Merkezi ve Sığınmaevi Derneği (AKDAM)
3. Adana Kent Konseyi Kadın Meclisi 
4. Amargi Kadın Dayanışma Vakfı
5. Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği
6. Avrupa Kadın Lobisi Türkiye Koordinasyonu
7. Bursa Koza Kadın Derneği
8. Mersin Bağımsız Kadın Derneği 
9. Çankırı Kadın Danışma ve Dayanışma Derneği
10. Eğitim-Sen İstanbul 2 No’lu Şube Kadın Komisyonu
11. Eşitlik ve Demokrasi Partisi
12. Eşitlik İzleme Grubu (EŞİTİZ)
13. Eveksenli Çalışan Kadınlar Çalışma Grubu
14. Filmmor
15. Gökkuşağı Kadın Derneği
16. HDK Kadın Meclisi
17. Hür Basın Derneği
18. İRİS Eşitlik Gözlem Grubu’nu
19. İstanbul Eğitimsen 3 Nolu Şube Kadın Komisyonu
20. İstanbul Feminist Kolektif
21. İzmir-ÇEKEV
22. KA.DER Genel Merkezi
23. KA.DER Adana Şubesi
24. KA.DER Ankara Şubesi
25. KAGİDER
26. KAMER Vakfı
27. KADIKÖY KENT KONSEYİ
28. Kadın Dayanışma Vakfı
29. Kadının İnsan Hakları – Yeni Çözümler Derneği 
30. Kadın Yazarlar Derneği
31. Kaos GL Derneği
32. Kapadokya Kadın Dayanışma Derneği
33. Karadeniz Kadın Dayanışma Derneği
34. KAZETE- Bağımsız Kadın Gazetesi
35. Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği
36. Mavigöl Kadın Derneği
37. Mor Çatı 
38. Mor Salkım Kadın Dayanışma Derneği
39. Muş Kadın Derneği (Mukadder)
40. Pembe Hayat LGBTT Dayanışma Derneği
41. Petrol-İş Sendikası Kadın Servisi ve Kadın Dergisi
42. Saray Kadın Derneği
43. Sosyalist Feminist Kolektif
44. S.S. Akdeniz Kadın Kültür ve İşletme Kooperatifleri Birliği
45. TR PLUS Centre for Turkey in Europe - Brüksel Belçika
46. Van Kadın Derneği
47. Uçan Süpürge
48. Yaka- koop
49. Yasemin Güven
50. Yaşam Evi Kadın Dayanışma Derneği
 

Etiketler: insan hakları
İstihdam