24/02/2012 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL 27 Şubat-9 Mart 2012 tarihlerinde New York’ta gerçekleşecek olan Birleşmiş Milletler 56. Kadının Statüsü Komisyonu toplantısına katılıyor.

Kaos GL BM Toplantısında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL ve Pembe Hayat 27 Şubat - 9 Mart 2012 tarihlerinde New York’ta gerçekleşecek olan Birleşmiş Milletler 56. Kadının Statüsü Komisyonu toplantısına katılıyor.
 
Komisyon’da ele alınacak olan ana tema; "kırsal alandaki kadınların güçlendirilmesi ve kırsal alandaki kadınların açlık ve yoksulluğun ortadan kaldırılması, kalkınma ve mevcut mücadelelerdeki rolleri."
 
Kaos GL’yi Ezgi Koçak’ın temsil edeceği görüşmelere, yasalar önünde eşitlik ilkesi üzerinden nefret suçlarına ve söylemine ilişkin yasalarda ayrı bir düzenlemenin yapılması ve Anayasa’daki eşitlik maddesine "cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği" nedenleriyle de ayrımcılık yapılamayacağının eklenmesi talebine, istihdam ve sağlık alanlarında neoliberal yapının kurumsallaşmasının bir göstergesi olarak okuyabileceğimiz ve kadınların mevcut sosyal güvenlik haklarının da alınması üzerinden tartışılabilecek Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu (SSGSS) özelinde LGBT örgütlerinin eleştirilerine ve kadına yönelik şiddet üzerinden özellikle eşcinsel ve biseksüel kadınların maruz kaldığı şiddet biçimlerine dair katkıları sunulacak.
 
Toplantıya Pembe Hayat’tan Sinem Hun ve Amargi’den Feride Eralp de katılacak. Uluslararası Gey ve Lezbiyen İnsan Hakları Komisyonu, toplantılar sırasında destek verecek.
 

Etiketler: kadın
İstihdam