02/12/2011 | Yazar: Kaos GL

UNESCO’nun düzenlediği ‘Eğitim Kurumlarında Homofobi Üzerine Uluslararası Müzakere’ etkinliği 6-9 Aralık tarihleri arasında Brezilya’nın Rio de Janerio şehrinde gerçekleşecek.

Kaos GL, Brezilya’da UNESCO Toplantısına Katılacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
UNESCO’nun düzenlediği “Eğitim Kurumlarında Homofobi Üzerine Uluslararası Müzakere” etkinliği 6-9 Aralık tarihleri arasında Brezilya’nın Rio de Janerio şehrinde gerçekleşecek. UNESCO tarafından danışmanlık statüsü kazanan Kaos GL de eğitim alanındaki çalışmalarını sunacak.
 
Etkinlik, farklı LGBT gruplarının deneyimlerini biraraya getirmeyi ve eğitim kurumlarındaki homofobi sorununun nasıl çözülebileceğini sorgulamayı hedefliyor.
 
Katılımcılar Brezilyalı yetkililerle görüşecek, eğitim kurumlarındaki homofobi karşıtı uygulamaları tartışacak, okul, STK ve karar mercilerine ziyaretler düzenleyecek ve ayrıca Uluslararası Homofobi Karşıtı Gün olan IDAHO’nun 2012 yılının teması “Homofobi ve Eğitim” konusu üzerinden çalışacaklar.
 
Kaos GL Eğitim Alanında Neler Yapıyor?
 
Kaos GL’nin eğitim alanında yaptığı çalışmalar bazıları kısaca şöyle:
*Kaos GL üniversite kampüslerine yaptığı ziyaretlerde LGBT politikalarına dair çeşitli konularda öğrencilerle buluşuyor. 2011 yılında 17 şehirde 19 kampüs ziyareti gerçekleştiren Kaos GL 5000’in üzerinden öğrenciye ulaştı. 2012 yılı içinse “Homofobi ve Transfobiye Karşı Dersler” başlığı altında en az 100 derse girmeyi hedefliyor.
*Kaos GL, LGBT öğrencilerin eğitim sürecinde önemli bir role sahip olan Rehber öğretmenlere yönelik, Türkiye’nin en büyük ve köklü öğretmenler ve eğitimciler sendikası olan Eğitim-Sen şubelerinden Rehber öğretmenlerin katılımı ile Ankara ve Diyarbakır’da insan hakları eğitimi gerçekleştirdi.
*Ders kitaplarının incelenmesi ve cinsiyetçi, homofobik, transfobik ve heteronormatif öğelerden arındırılması için Kaos GL Eğitim Komisyonu geniş kapsamlı bir çalışma yürüttü.
*Sosyal Hizmetler Bölümü öğrencileriye biraraya gelen Kaos GL, verdiği eğitim ve sunduğu staj imkanlarıyla LGBT konularında bilgili sosyal hizmet çalışanlarının sayısının artmasına katkıda bulunuyor.

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam