17/04/2023 | Yazar: Kaos GL

Velvele, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin hazırladığı “LGBTİ+’ların Seçimi” başlıklı dosyasında Kaos GL’yi ağırladı.

Kaos GL bu iktidardan önce de vardı, sonra da var olacak! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Velvele, 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin hazırladığı “LGBTİ+’ların Seçimi” başlıklı dosyasında Kaos GL’yi ağırladı. 

Velvele editörlerinin sorularını Kaos GL adına Yıldız Tar yanıtladı. “Kaos GL bu iktidardan önce de vardı, sonra da var olacak!” diyen Tar, “Derneğiniz seçim sürecinde herhangi bir parti ya da adayla işbirliği yapacak mı? Seçimde aktif bir rol üstlenmek gibi bir planınız var mı?” sorularını şöyle cevapladı:

“Aday, LGBTİ+ aktivisti olsa dahi bizim açımızdan diğer adaylardan tek farkı, LGBTİ+ kimliğinden dolayı uğradığı ve uğrayacağı ayrımcılıktır. Bu ayrımcılığa karşı dayanışmanın ötesinde, kendimizde LGBTİ+ toplumunun adayı şu kişidir deme haddini görmüyoruz. LGBTİ+ hakları konusunda her siyasi partinin atacağı olumlu adımı güçlendirme; LGBTİ+’ları hedef gösteren her adıma karşı ise dayanışmayı örgütlemek seçim siyasetimizin özeti diyebilirim.

LGBTİ+ haklarını savunan adaylar genelde gökten zembille inmiyor. Bugüne kadar seçimlerde aday olup LGBTİ+ haklarını savunacağını beyan eden herkesle öncesinde yolumuz kesişmişti zaten. Bu bir platformda birlikte çalışmak olur, bir panel olur, bir eylem olur veya son yıllarda sıkça olduğu gibi adliyeler olur. Haliyle, böyle bir arka plan olunca seçim süreci de sonrası da daha kolay iletişim sağlanabilen süreçler oluyor. Hem Ankara’da olmanın hem de birçok şehirde ağlar şeklinde örgütlenmenin, özellikle sendikalar ve feminist hareketle işbirliklerinin sağladığı çok avantaj da var. O da, diplomasi ziyaretlerinin ötesinde bir bağ kurarak ilerleyebilmek.” 

Tamamını buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: medya, siyaset
İstihdam