09/09/2014 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği, Bangkok’ta düzenlenen Müslüman Toplumlarda Cinsel ve Bedensel Haklar Koalisyonu Genel Kurulu’nda koalisyonun Danışma Kurulu’na seçildi.

Kaos GL CSBR Danışma Kurulu’na seçildi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Derneği, Tayland’ın başkenti Bangkok’ta düzenlenen Müslüman Toplumlarda Cinsel ve Bedensel Haklar Koalisyonu (Coalition for Sexual and Bodily Rights in Muslim Societies – CSBR) Genel Kurulu’na katıldı. Kaos GL Derneği, CSBR Danışma Kurulu’na seçildi.
 
2001 yılında kurulan CSBR’nin 2-4 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen 3. Genel Kurulu’na Kaos GL’nin yanı sıra Lambda İstanbul ve Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği de katıldı.
 
Genel Kurul, ülke raporları üzerine yapılan sunumlarla başladı. Bangladeş, Endonezya, Filipinler, Filistin, Lübnan, Malezya, Mısır, Pakistan, Sudan, Tunus ve Türkiye üzerine yapılan sunumlardan çıkan ortak sorun, bölgede artan muhafazakâr politikalar ve onların cinsel ve bedensel haklar üzerine olan olumsuz etkileriydi.
 
Koalisyonun genel olarak yapısı, özel olarak işlevi üzerine yapılan tartışmalarda öne çıkan vurgu, birincil önceliğin yerel, ulusal ve bölgesel aktivizmle uluslararası aktivizm arasında dayanışma temelli bir köprü kurulmasına verilmesi gerektiği oldu. Bu bağlamda tematik bölge toplantılarının düzenlenebileceği önerisi getirildi.
 
Bu yıl CSBR’ın 7.sini düzenleyeceği “Cinsellik Enstitüsü” üzerine yürütülen tartışmalarda Enstitü’nün cinsellik ve cinsel, bedensel ve doğurganlık hakları ve sağlığı konusundaki ilk uluslararası eğitim programı olmasının altı çizildi. Enstitü’de cinsellik hakkında tarih, teori, araştırma ve politika konularından bunların alandaki yansımalarına kadar geniş kapsamlı bir atölye olmasının Müslüman toplumlar için önemi üzerinde duruldu.
 
Son olarak Genel Kurul’da yeni bir Koordinasyon Ofisi seçildi. Koalisyonun koordinasyonunu bundan sonraki dönemde sağlayacak olan örgüt Endonezyalı bir LGBT örgütü olan GAYa Nusantara. Ayrıca yeni Danışma Kurul üyelerinin seçimi yapıldı ve Kaos GL Danışma Kurulu’na seçilen örgütlerden biri oldu. 

Etiketler: insan hakları
İstihdam