06/09/2021 | Yazar: Umut Güner

“Diğer örgütlerin LGBTİ+’lara destekleri nedeniyle biz de enerjimizi LGBTİ+’ların farklı alanlarda ihtiyaçlarına yanıt vermeye ayırmak için danisma@kaosgl.org üzerinden verdiğimiz danışmanlığı nihayetlendiriyoruz.”

Kaos GL danışma e-postasından veda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

İllüstrasyon: Arel Talu / KaosGL.org için stok görsel

Kaos GL Derneği, diğer LGBTİ+ örgütlerinin psiko-sosyal ve hukuki danışmanlıklarına alan açmak için danisma@kaosgl.org adresinden verdiği danışmanlığı sonlandırma kararı aldı. HIV’le yaşayan LGBTİ+’lara danışmanlık verdiği pozitif@kaosgl.org adresini ise 17 Mayıs Derneği’ne devretti. HIV’le yaşayan LGBTİ+’lar, pozitif@17mayis.org adresinden danışmnlık almaya devam edebilir.

Dernek, “20 Eylül 1994’ten bu yana sizlerden gelen binlerce mektup, e-posta, telefonla kurduğumuz ilişki Kaos GL’yi bugünlere taşıdı. Biz hem diğer LGBTİ+ örgütleri ile hem de sizlerle birlikte öğrenmeye, yenilenmeye devam edeceğiz diyerek diğer LGBTİ+ örgütlerinin danışmanlık faaliyetlerini sürdürülebilir kılmak için çalışmaya devam edeceğini söyledi.

Derneğin açıklamasının tam metni şöyle:

Kaos GL’in hikayesiyle birlikte başlayan LGBTİ+’lara akran danışmanlığı üzerinden örgütlenen ve 2000’lerin başından beridir de danisma@kaosgl.org üzerinden LGBTİ+lara verdik.

İstanbul’da SPOD, İzmir’de Genç LGBTİ+, Mersin’de Mersin Muamma, Bursa’da Bursa Özgür Renkler, Ankara’da 17 Mayıs, Pembe Hayat ve ÜniKuir derneklerinin doğrudan LGBTİ+’lara yönelik psikologlar, sosyal hizmet uzmanları ve akran danışmanları ile verdiği destekler nedeniyle biz de enerjimizi LGBTİ+’ların farklı alanlarda ihtiyaçlarına yanıt vermeye ayırmak için danisma@kaosgl.org üzerinden verdiğimiz danışmanlığı nihayetlendiriyoruz.

20 Eylül 1994’ten bu yana sizlerden gelen binlerce mektup, e-posta, telefonla kurduğumuz ilişki Kaos GL’yi bugünlere taşıdı. Biz hem diğer LGBTİ+ örgütleri ile hem de sizlerle birlikte öğrenmeye, yenilenmeye devam edeceğiz.

Kaos GL Derneği, 17 Mayıs Derneği ve diğer LGBTİ+ örgütlerinin LGBTİ+’lara yönelik danışmanlık faaliyetlerini geliştirmek ve sürdürebilir kılmak için çalışmalarına devam edecek.

Mektupla başlayan danışmanlıklarımız zamanla telefon ve e-postaya evrildi. Bu süre zarfında yıllarca katkı veren Ali, Mahmut Şefik, Umut, Seçin, Yasin ve Tarık’a teşekkür ederiz.

HIV+ LGBTİ+’lara danışmanlık verdiğimiz pozitif@kaosgl.org e-posta hattımızı da 17 Mayıs Derneği’ne devrediyoruz. pozitif@17mayis.org adresi üzerinden destek alabilirsiniz.

Ne yanlışsınız ne de yalnız!

Kaos GL Derneği


Etiketler: insan hakları, yaşam, sosyal hizmet, sağlık, danışmanlık
İstihdam