03/10/2022 | Yazar: Kaos GL

4 Ekim’de Meclis’e gelecek “sansür yasası”na karşı Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın çağrısıyla Ankara’da gerçekleşen eyleme KaosGL.org da katıldı.

Kaos GL de ‘Sansür Yasası’na karşı Meclis’te Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Ceren İskit, Gazete Solfasol

AKP ve MHP tarafından hazırlanan, yarın (4 Ekim) Meclis’e gelecek “sansür yasası”na karşı Türkiye Gazeteciler Sendikası’nın (TGS) çağrısıyla bugün altı kentte eylem gerçekleşti. Ankara’da gerçekleşen eyleme KaosGL.org çalışanları da katıldı.

Meclis önünde buluşan gazeteciler yasanın yürürlüğe girmemesi için milletvekillerine dilekçe vermek ve basın açıklaması yapmak istedi. Ancak kolluk meclis önünde açıklama yapılmasına izin vermedi.

Meclis’te gazetecilerin basın açıklamasına katılan CHP Milletvekili Süleyman Bülbül, “Basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasi olmaz” derken, TGS Ankara Şube Başkanı Sibel Hürtaş, “Bu sansür yasası her anlamda anayasaya aykırıdır. Lütfen seçim hesaplarını basın özgürlüğüne alet etmeyin dedi.

Gazetecilerin imzaladığı dilekçeler milletvekillerine verildi.

Yasa tasarısı hakkında

Tam adı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” olan tasarı, ‘dezenformasyonla mücadele’ iddiasıyla hazırlandı. Tasarısı Adalet Komisyonu’nda kabul edildikten sonra TBMM Genel Kurulu’nun gündemine geldi. Basın meslek örgütlerinin düzenlediği eylemlerde yasa tasarısının geri çekilmesi gerektiği savunuldu. Eylemlerin ardından parti grupları tasarının incelenmesi için kanun teklifi görüşmesini erteledi. 


Etiketler: insan hakları, media
İstihdam