02/11/2021 | Yazar: Kaos GL

Sıkça sorulan soruları yanıtlayan, non-binary aktivist ve sanatçıların deneyimleriyle zenginleşen “Cinsiyet, İkiden Çoktur! İkiliğin Dışında ve Ötesinde: Non-Binary” broşürü yayında!

Kaos GL’den Non-Binary broşürü: Cinsiyet, İkiden Çoktur! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çizim: Bartu Akyürek

Kaos GL Derneği, “Cinsiyet, İkiden Çoktur! İkiliğin Dışında ve Ötesinde: Non-Binary” broşürünü yayınladı.

Yıldız Tar’ın hazırladığı broşürde non-binary’nin ne demek olduğu anlatılıyor, sıkça sorulan sorular yanıtlanıyor. Şiddet ve ayrımcılığın boyutlarının Türkiye ve dünyadan raporlardan verilerle ortaya koyulduğu broşürde ayrıca non-binary’lerin haklarını savunmak için bazı öneriler de yer alıyor.

Broşürün kapak çizimi Bartu Akyürek’e ait. Broşürün içerisinde yazılara Semih Özkarakaş, Melis Yılmaz ve Bartu Akyürek’in KaosGL.org’ta yayınlanan eserleri eşlik ediyor.

Broşürde Türkiye ve dünyadan non-binary aktivist ve sanatçılardan alıntılar da yer alıyor.

kaos-gl-den-non-binary-brosuru-cinsiyet-ikiden-coktur-1

Broşürün önsözünden:

Kaos GL Derneği olarak LGBTİ+ hareketi içerisinde hakları, sorunları, talepleri en az gündemleştirilen kimlikleri gündemleştirmek için yayınladığımız tematik broşürlerimizin yenisi ile karşınızdayız. İnterseks, Bi+ ve Lezbiyen broşürlerimizin ardından Non-binary broşürü ile uzun soluklu eşitlik mücadelemizde yeni bir sayfa açıyoruz.

2020 yılında iç prosedürlerimizi non-binary’lerin talep ve ihtiyaçları doğrultusunda düzenlemek için attığımız adımın da gereği olarak bu broşürde non-binary’nin ne demek olduğunun ötesine geçerek; eşitlenme yolunda atılabilecek adımları da sıralıyoruz.

Gerek KaosGL.org’taki gerekse Kaos GL dergisinde yayıncılığımızın birikimiyle hazırladığımız bu broşürde, non-binary’ler hakkındaki sorulara yanıtları, dünyadan ve Türkiye’den raporlarla non-binary’lerin maruz bırakıldığı şiddet ve ayrımcılığı ve eşitlik için mikro, mezzo ve makro düzeyde atılabilecek adımları bulabilirsiniz.

Broşürde ayrıca, non-binary aktivist ve sanatçılardan alıntıları da göreceksiniz. Non-binary olmanın çeşitliliğini yansıtmak adına olabildiğince çok kişinin deneyimini bir araya getirmeye çalıştık.

Özellikle temel alanlardaki broşürlerimizi her sene gözden geçirerek yenilemeye ve yenilenmeye gayret ediyoruz. Bu broşür de öncü bir çalışma ve umuyoruz ki katkılarınız, eleştirileriniz ve görüşlerinizle güçlenecek.

Katkı, eleştiri ve görüşlerinizi web@kaosgl.org a bekliyoruz.

Broşürün çevrimiçi haline ulaşmak için tıklayın!


Etiketler: insan hakları, yaşam
İstihdam