23/10/2023 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL, LGBTİ+’lara dijital şiddet araştırması sonuçlarını 28 Ekim Cumartesi 18.30’da Ankara’da sunacak. Söyleşiye katılmak için kayıt yaptırmak gerekiyor.

Kaos GL’den söyleşi: LGBTİ+’lara dijital şiddet Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği, “Bir Anda…” üst başlığıyla yayınladığı “LGBTİ+’lara Dijital Şiddet Araştırması”nı tartışmak için söyleşi düzenliyor.

28 Ekim Cumartesi saat 18.30’da Ankara’da yapılacak söyleşide, raporun yazarı Yıldız Tar, araştırma sonuçlarını sunacak ve katılımcıların sorularını yanıtlayacak. Sınırlı sayıda kontenjanın olduğu etkinliğin adresi, kayıt yaptıran kişilerle paylaşılacak.

- Etkinliğe kaydolmak için tıklayın -

Kaos GL Derneği’nin “LGBTİ+’lara Dijital Şiddet Araştırması” sonuçları yayınlandı. “Bir Anda” üst başlığıyla raporlaştırılan araştırma sonuçları, her on LGBTİ+ kişiden dokuzunun düzenli olarak dijital şiddete maruz bırakıldığını ortaya koydu.

Güney Afrika merkezli Association for Progressive Communications (APC) Feminist İnternet Araştırma Ağı ile ortak yürütülen araştırma ekibinde Damla Umut Uzun, Defne Güzel, Yıldız Tar ve Kerem Selçuk yer aldı. Raporun Türkçesini Yıldız Tar kaleme aldı, Canan Coşkan İngilizceye çevirdi.

Raporun Türkçesine ulaşmak için tıklayın.

Raporun İngilizcesine ulaşmak için tıklayın.


Etiketler: insan hakları, dijital şiddet
İstihdam