30/04/2022 | Yazar: Kaos GL

“İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek kapatma davalarını kolaylaştırdı”

Kaos GL’den Yıldız Tar TTM ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na açılan davaları Duvar’a değerlendirdi Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gazete Duvar’dan Meral Candan hazırladığı haberde, Tarlabaşı Toplum Merkezi ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’na açılan davaları STK temsilcileri ile konuştu.

“İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmek kapatma davalarını kolaylaştırdı” başlıklı haberde sivil toplum kuruluşu temsilcileri İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmeyle dernek kapatmaları arasındaki bağlantıya dikkat çekti.

Haberde Tarlabaşı Toplumunu Destekleme Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gizem Külekçioğlu, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu avukatlarından Esin Yeşilırmak, Kaos GL Medya ve İletişim Program Koordinatörü Yıldız Tar, Mor Çatı gönüllüsü Avukat Funda Ekin dernek kapatma davalarını değerlendirdiler.

TTM ve KCDP’ye açılan kapatma davalarının ardında Yeni Akit’te yayınlanan bir haberde, Pembe Hayat ve Mor Çatı ile birlikte Kaos GL de 'kapatılması gereken dernekler' arasında gösterildi.

Kaos GL Medya ve İletişim Program Koordinatörü Yıldız Tar, hedef göstermelerin İstanbul Sözleşmesi’nden çıkılmasından önce de var olduğunu vurguluyor. Hatta Tar, LGBTİ+ derneklerin kapatılması çağrısına sadece medyanın değil, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hatta İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katıldığını ifade ediyor.

Haberin tamamını buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: insan hakları, medya
İstihdam