04/01/2009 | Yazar: Kaos GL

LGBT Kültür Yaşam Dergisi Kaos GL’nin ‘Taşra’ dosya konulu 104. Sayısı çıktı.

Kaos GL Dergi 104 - LGBT Kültür Yaşam Dergisi Kaos GL’nin ‘Taşra’ dosya konulu 104. Sayısı çıktı. Taşrada olmanın hallerinin dergi sayfaları ile buluştuğu dergimiz, eşcinsel, biseksüel ve transeksüel kadın ve erkeklerin deneyimlerini okuyabilirsiniz. Kaos GL ile yeni yıla merhaba deyin! Yeni yılda, yeni yüzümüzle, okuyucularımızın oylarıyla birlikte karar verdiğimiz yeni logomuz ile hem size hem de yeni yıla merhaba diyoruz.



‘Orada bir taşra var uzakta mı? Yoksa taşra gittiğimiz her yerde ya da içimiz de mi?’ sorularımızın yanıtı ve belki daha da fazlası derginin sayfalarında… Taşra’dan göç edenler, taşraya kaçıp kurtulanlar, taşrada mutlu olanlar, taşranın sıkıntısını üzerinden atamayanlar yazdı…

İnadına İnadına Sevişmeliyiz…

Kaos GL dergisi Zeynep Casalini ile okurlarını buluşturuyor. Çağlar Yerlikaya’nın söyleşisiyle Cassalini, başka bir yaşam mümkün ve korkmadan inadına inadına sevişmeliyiz diyor.

Türkülerle isyan: Kardeş Türküler

Kardeş Türküler’den Feryal Öney ile keyifli bir sohbet de derginin sürprizleri arasında. Feryal Öney her tür kimliğin özgürleşmesinden yana olduklarının altını çiziyor.

Çavuşun Sırrı’nı Murathan Mungan Yazdı…

Çocukken izlediği ‘Çavuşun Sırrı’ filminin, o yıllardan günümüze düşündürdükleri ve hissettirdiklerini Kaos GL dergisine Murathan Mungan yazdı.

Bir Dilek Tut: Adı İnsanlık Olsun!

12 Kasım’da öldürülen Dilek İnce’nin ardından dilimizde düğümlenen sözlükleri Yasemin Öz kağıda döktü. Dilek’in arkasından başka ölümler olmasın diyoruz.

HIV/AIDS ve Geyler

Kürşad Kahramanoğlu, geçmişten günümüze dünyada ve Türkiye’de HIV/AIDS’in algılanmasını ve geylerin HIV/AIDS üzerinden yaftalanması üzerine yazdı..

Süreğen Bölümleri ile ‘Daha bizden’

Birlikte: ‘Temkinli, ağır bir aşk’, Canım Ailem: ‘Aileler de örgütleniyor, Çalışma Hayatı: ‘Açık Deniz’lere’, Askeriye: ‘Mehmet oldum’, bölümlerinde LGBT bireylerin ve ailelerinin deneyimlerine yer veriyor.

Onarım mı? Saldırı mı?

‘Homoseksüel Erkekler İçin Onarım Terapisi’ kitabı hakkında, Nesrin Yetkin ve Mahmut Şefik Nil yazdı. Neyi nasıl onarıyorlar yoksa tahrip mi ediyorlar…

Hakan Aydoğan portfolyosuyla ve dosyanın görsellerine imza atarak yine aramızda…

Kaos GL Dergisini, Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir ve Diyarbakır’da kitapçılar da.

Bulunduğunuz Şehirde Kaos GL Dergisinin satılmasını istiyorsanız:

Kaos GL dergisi dağıtım ağını gönüllülerle kuracak. Kaos GL Dergisi, Yay-Sat dağıtımından çekildi. Dağıtım ağını eskiden olduğu gibi gönüllülerle örecek. Türkiye’nin her yerinde derginin dağıtımını yapabilecek gönüllü arkadaşlar arıyoruz. Yaşadığınız ilde Kaos GL Dergisini satabileceğini düşündüğünüz kitapevleri ile Kaos GL adına iletişime geçebilirsiniz ya da ilinizdeki kitapevlerinin iletişim bilgilerini bize iletebilirsiniz. Bunun yanında dergiyi elden satabilirsiniz. Dergi satışları ve il sorumlusu olmak aşağıdaki bilgileri doldurup dergi@kaosgl.org’a mail atmanız yeterlidir.

Ad-Soyad:

E-mail adresi:

Telefon:

Yaşadığınız şehir:

Derginin satılabileceğini düşündüğünün kitapevinin iletişim bilgileri:

Abonelik için: abone@kaosgl.org adresine mail atmanız yeterlidir.

[[Kaos GL Dağıtım Noktaları]]

*Konuyla ilgili diğer haberler:

Kaos GL 103 - [[Kaos GL’den ‘İslam ve Eşcinsellik’]]

Kaos GL 102 - [[Eşcinsellerin ‘Ahlak’ı]]

Kaos GL 101 - [[Eşcinsel tutkunun ‘Kaos’u]]

Kaos GL 100 - [[Türkiyeli eşcinsellerin 100 akı: Kaos GL]]

Kaos GL 37 - [[Evim Evim Güzel Evim!]]

Kaos GL 36 - [[Eşcinsellerin bir yılı]]

Kaos GL 35 - [[Kaos GL'den Türkiye’nin ‘gay ikonu’]]

Kaos GL 34 – [[Güz ve Yalnızlık]]

Kaos GL 33 – [[Yaz aşkı tadında dergi]]

Kaos GL 32 – [[Erkekliğim, cinnetim benim]]

Kaos GL 31 – [[Kaos GL’den 8 Mart armağanı]]

Kaos GL 30 – [[Orda bir ülke var uzakta…]]

İletişim için:

E-posta: editor@kaosgl.org

Tel: 0312. 230 03 58

www.kaosgl.org

Etiketler: medya
nefret