17/07/2013 | Yazar: Kaos GL

Derginin 131. sayısında ‘terör’ ve ‘güvenlik’ kaygılarına indirgenmeye çalışılan toplumsal barışın, Kürtlerin yanı sıra feministler ve LGBT’lerce nasıl örgütlenebileceği tartışılıyor.

Kaos GL Dergisi, “Barış” dosya konulu Temmuz-Ağustos 2013 sayısıyla kitabevlerinde! Derginin 131. sayısında ‘terör’ ve ‘güvenlik’ kaygılarına indirgenmeye çalışılan toplumsal barışın, Kürtlerin yanı sıra feministler ve LGBT’lerce nasıl örgütlenebileceği tartışılıyor.  
 
Dosya dışında ise bu sayıda öne çıkanlar arasında “Queer Tahayyül” kitabını derleyen Sibel Yardımcı ve Özlem Güçlü’yle yapılan direniş söyleşisi ve Fransız Senatör Esther Benbassa’nın anlattığı Fransa’nın evlilik eşitliği gerilimi var.
 
Barış Tartışmasından Direnişe
Editör yazısında “Gezi Direnişi sürecinde herkes isyanının başka isyanlarla buluşunca ne kadar ses getirebileceğini gördü” diyen dergi Eylül-Ekim sayısı için dosya konusunu “direniş” olarak belirledi. Direnişe dair yazı, söyleşi ve görsellerinizi 10 Ağustos tarihine kadar editor@kaosgl.org adresine gönderebilirsiniz.
 

Kaos GL Dergisi’ne basılı ya da internet üzerinden erişmek için abone olabilir ya da bu bağlantıda bulacağınız kitabevlerini ziyaret edebilirsiniz. 


Etiketler: medya
İstihdam