21/01/2021 | Yazar: Kaos GL

“Beden” dosya konusuyla çıkacak olan Kaos GL Dergisi katkılarınızı bekliyor.

Kaos GL Dergisi “Beden” sayısı yazılarınızı bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Resim: Elija Grybe, The Inside of a Body is a Tough Place to Survive, 2019

Mart-Nisan sayısı “Beden” dosyasıyla çıkacak olan Kaos GL Dergisi 10 Şubat 2021 tarihine kadar editor@kaosgl.org adresine katkılarınızı bekliyor

Derginin çağrı metni şöyle:

“Kültürün, tarihsel bağlamın ve bilimsel gerekçelerin etkisinde şekillenen bedensel özneler olarak -bedenlerimiz üzerinden- çoğu zaman kuşatılmış yaşamlar sürüyoruz. Toplumsal ve ahlaksal normların bedensel sınırları çizdiği gündelik yaşamda, beden algımız ve bedenlerimize dair öz-belirlenim hakkımız denetime tabi. Bu denetim, bedene atanan cinsiyetle, arzu ve cinsellik pratiklerine olan müdahalelerle, ‘sağlıklı’ bedene atfedilen kabuller veya estetik normlarının toplumsal dayatmaları gibi örneklerle kendini gösteriyor.

Kaos GL Dergisi’nin sıradaki sayısında, cinsiyetlendirilen bedenleri ve politik arka planlarını; toplumsal normların ve dayatılan ideallerin sonucunda yaşamlarımıza sirayet eden beden utandırmanın etkilerini; iktidarın denetime tabi tuttuğu cinsiyet uyum süreci ameliyatlarıyla, interseks bedenlere uygulanan gereksiz tıbbi müdahelelere karşı mücadele araçlarımızı ve tüm bunların yanı sıra pandemiyle birlikte değişen, dönüşen beden algımızı ve ihtiyaçlarımızı tartışmaya açmak istiyoruz.

‘Deneyimlenen pandemi, sağlıklı beden algımızı ve kendi bedenimizle kurduğumuz ilişkiyi nasıl etkiledi? Bedensel ihtiyaçlarımızla beraber, öteki bedenlerle olan temas halimiz nasıl değişti? Pandeminin yarattığı kriz durumuyla durdurulan cinsiyet uyum ameliyatlarının nasıl etkileri oldu?’ sorularını ve bedene dair çok daha fazlasını tartışmak için sizleri Kaos GL Dergisi’nin sıradaki sayısına davet ediyoruz.”

“Güncel Sayfalar” yazılarınızı bekliyor!

Kaos GL Dergisi’ne dosya konusu dışında da katkı sunmak istiyorsanız; LGBTİ+ gündemine dair ve kültür, sanat alanında yazılarınızı, söyleşilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. 

Katkılarınızı 10 Şubat 2021 tarihine kadar editor@kaosgl.org adresine bekliyoruz.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam