22/05/2023 | Yazar: Umut Güven

Kaos GL Dergisi’nin Mayıs-Haziran 2023 sayısı “HIV: Deneyimler ve Politikalar” dosya konusuyla yayınlandı.

Kaos GL Dergisi “HIV: Deneyimler ve Politikalar” sayısı çıktı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

1994 yılından beri yayın hayatını sürdüren Kaos GL Dergisi’nin 190. sayısı “HIV: Deneyimler ve Politikalar” dosya konusuyla yayınlandı.

Derginin editör yazısı şu şekilde:

“İnsan Bağışıklık Yetmezliği Virüsü olarak bildiğimiz HIV, bugün hem tıbbi hem de toplumsal bir mesele olarak karşımıza çıkmaktadır. Gelişen teknoloji ve çalışmalarla birlikte HIV ile ilgili erişebildiğimiz bilgilerin oldukça değişmiş olmasına karşın HIV ile yaşayanlara yönelik her türlü önyargı ve HIVfobinin hala değişmediğini söylememiz mümkün. Kaos GL Dergisi’nin 2023 yılının Mart-Nisan sayısında HIV dosyasını farklı perspektiflerle tartışmaya açsak da bu konuda farklı başlıklara alan açmanın ihtiyacını hissettik. Bu nedenle, HIV dosya konulu ikinci bir sayı hazırladık. “HIV:Deneyimler ve Politikalar” dosyasıyla beraber Kaos GL tarihindeki HIV çalışmalarına, HIV alanında savunuculuk yapan öznelerin deneyimlerine, vatandaşlık statüleri üzerinden farklılaşan HIV politikalarına ve HIV kapsayıcı sosyal hizmet uygulamalarına değindik.”

HIV sayısında kimler yer aldı?

Dosyada “Devletin gölge etmediği bir alanda bizim bir araya gelmemiz gerekiyor” röportajıyla Zülfukar Çetin; “HIV ile yaşayanların hikayelerinden öğrenecek çok şey var.” röportajıyla Umut Güven; “Sosyal Hizmetin HIV’le Yaşayan Değerlerini Aramak” yazısıyla  İsmail Orbay; “Klinik HIV araştırmalarında neler oluyor?” yazısıyla Oğuzhan Nuh; “Öteki olmak ya da öteki yapılmak: HIV Pozitif Mülteciler Örneğinde Vatandaşlık ve Sağlık Politikalarında Türkiye ve Batı Müşterekliği” yazısıyla Zülfukar Çetin katkı sundu.

Güncel sayfalarda ise Sa, Kerem Dikmen, YYG yer aldı. Çalışmasıyla Sadık Arı derginin kapağı için ve Yağız Gülseven ise umum için katkı sundu.

Dergiye nasıl ulaşırım?

Online aboneler dergi sitesinden dergiyi okuyabilir ve kitapçılardan veya Notabene Yayınları’nın sitesinden dergiye ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya
nefret