13/07/2022 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Dergisi’nin Temmuz-Ağustos 2022 sayısı Kurumsal Politikalar dosya konusuyla yayınlandı.

Kaos GL dergisi “Kurumsal Politikalar” sayısı çıktı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

1994 yılından beri yayın hayatını sürdüren Kaos GL Dergisi’nin 185. sayısı “Kurumsal Politikalar” dosya konusuyla yayınlandı. Derginin editör yazısı şu şekilde:

“İçinde yaşadığımız otoriter sistem ve maruz kaldığımız baskılar, LGBTİ+’lar olarak var olmayı, görünür olmayı, sürdürülebilir bir aktivizmi ve hak savunuculuğunu her geçen gün zorlaştırmakta. Tüm bu şartlara rağmen şiddetsiz bir dünya tahayyülüyle, şiddetin her türlüsüne ses çıkararak ve temel haklara erişimde eşitliği savunarak ayrımcılıkla, nefretle sarmalanmış yaşamlarımızda olabildiğince güvenli alanlar oluşturuyoruz. Peki, sivil toplum örgütleri, hak talebinde bulunan kurumlar veya bağımsız aktivistler olarak bu mücadeleyi sürdürülebilir kılmak ve çalıştığımız ortamlarda barışı sağlamak için nasıl araçlara ihtiyacımız var?

Kaos GL Dergisi’nin 185. sayısında, çalıştığımız alanlarda barışı sağlamak için hangi araçlara ihtiyaç duyduğumuzu, nasıl mekanizmalar üretebileceğimizi ve gerekli politikalarla mekanizmaları tartışmaya açıyoruz.”

Kurumsal Politikalar sayısında kimler yer aldı?

Kaos GL Dergisi “Kurumsal Politikalar” dosyasına yazılarıyla Eyüp Şen, Murat Köylü, Hatice Kapusuz, Çağlar Yenilmez, Baran Çağlar Çetinkaya, Filiz Kasap ve Umut Güner yazılarıyla katkı sundu.

Güncel Sayfalarda ise, Çiğdem Gönen, Umur Çağın Taş, Nuri Harun Ateş, Sevil Dolmacı ve Ezgi Ceren Tuncaelli, Ilgın Deniz Akseloğlu ve Baha Görkem Yalım, Emrah Aslan ve Tanju Tariz yazı ve röportajlarıyla yer aldı.

Kapakta ve umumda Maze Sürer çalışmalarıyla; yazı görsellerinde ise Kunduz, Bartu Akyürek ve Huan çizimleriyle Kaos GL Dergisi’ne eşlik etti.

Dergiye nasıl ulaşırım?

Online aboneler dergi sitesinden dergiyi okuyabilir ve kitapçılardan veya Notabene Yayınları’nın sitesinden dergiye ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya, kültür sanat, siyaset
İstihdam