04/03/2020 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Dergisi'nin Mart-Nisan sayısı, “Queer Göç II” dosya konusuyla raflarda.

Kaos GL Dergisi’nin yeni sayısı raflarda: Queer Göç II Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

1994 yılından beri yayın hayatını sürdüren Kaos GL Dergisinin 171. sayısı, “Queer Göç II” dosya konusuyla yayınlandı.

Önceki sayıda Türkiye’den Almanya’ya yönelen göçleri ele alan Kaos GL Dergi, “Queer Göç II” ile Mart-Nisan sayısında ise “LGBTİ+ aktivistler neden göç ediyor? LGBTİ+’ların göç gerekçeleri ve bu göçün ardından yaşanılan zorluklar neler? Göç LGBTİ+'ların eğitim hayatını, sosyal yaşamını, sosyal haklara erişimini nasıl etkiliyor? Mülteci LGBTİ+’ların Türkiye ve Türkiye dışındaki durumu nedir? Avrupa ve Göç politika metinleri bizlere ne söylüyor?” gibi soruların cevaplarını birçok akademisyen ve aktivist ile birlikte tartışmaya açtı.

Queer Göç II dosyasına Hayriye Kara, Sengül Kılınç, Begüm Başdaş, Demhat Aksoy, Erdal Partog, Ceylan Begüm Yıldız, Aylime Aslı Demir, Yıldız Tar, Ercan Jan Aktaş, Süleyman Bölükbaş ve Ömer Akpınar yazılarıyla eşlik etti.

Kapak ve Umum’da ise Hakan Sorar’ın çalışmaları yer alıyor.

kaos-gl-dergisi-nin-yeni-sayisi-raflarda-queer-goc-ii-1

Güncel Sayfalar

Güncel Sayfalar’da drag performans sanatı, masal anlatıcılığı, “saç, beden ve cinsiyet politikaları” kapsamında bir sergi olan Kel ama Kıllı sergisi, arşivciliğe dair Schwules Müzesi deneyimleri gibi birçok yazı yer alıyor.

Koray Arkadaş, Hatice Kapusuz, Hakan İlker Çetinkaya, Umut Erdem, Ahmet Rüstem Ekici ve Yiğit E. Korkmaz yazı ve söyleşileriyle Kaos GL Dergi’nin Güncel Sayfaları’nda yer aldı.

Dergiye nasıl ulaşabilirim?

Derginin Mart-Nisan sayısına online aboneler dergi websitesinden ulaşabilir. Basılı halini edinmek isteyenler ise kitapçılardan yeni sayıyı satın alabilirler. Dergiyi internetten satın almak için ise Notabene yayınları ile iletişime geçebilirsiniz. 


Etiketler: kültür sanat
İstihdam