16/07/2020 | Yazar: Umut Güven

“Normativite” dosya konusuyla çıkacak olan Kaos GL Dergisi katkılarınızı bekliyor.

Kaos GL Dergisi “Normativite” dosyası yazılarınızı bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Eser: Keith Haring, isimsiz eser, el yapımı kağıt üstüne Herb Ritts fotoğraf kolajı, mürekkep ve guaj boya, 1989

Kaos GL Dergisi’nin Eylül-Ekim sayısı “Normativite” dosyasıyla çıkacak. Eylül ayına normativiteyi tartışmaya açarak merhaba diyecek olan Kaos GL Dergisi katkılarınızı 10 Ağustos’a kadar editor@kaosgl.org adresine bekliyor.

Çağrı metni şöyle:

“Sosyoloji sözlüğünde ‘kural, kanun, kaide’ olarak aktarılan norm, sosyal bilimlerdeki kullanımında önceden tayin edilmiş ve uyulması beklenilen özellikleri tanımlamak üzere karşımıza çıkmaktadır. Toplumsal standartların çerçevesini çizen ve bizleri, toplumsal olarak ‘değer’ verilen sosyal aktivitelere teşvik eden olgu ise hayatımızın birçok alanında mücadele yürüttüğümüz normativitenin kendisidir. 

Eylemlerimizi iyi veya arzu edilebilir; istenmeyen veya kabul edilemez olarak belirleme gücüne sahip bu kavramdan azade bir kültür inşa ettiğimiz ve “güvenli alanlar” yarattığımız söylenebilir mi?

Hareketin kendi doğruları ve aktivizm yapma biçimlerimizden eyleme hallerimize, siyaset yapma biçimlerimizden LGBTİ+ kültürüne ve kişisel ilişkilerimize uzanan çok yönlü bir perspektifle kendi normlarımızı tartışmaya açmak istiyoruz. 

Norm dışında kalmanın veya kendi normlarımıza hapsolmanın, zaman zaman yalnızlaştıran yönlerini konuşmak istiyoruz. Bedenlerimiz, cinselliğimiz, arzularımız, eğlence kültürümüz, sosyal ortamlarımız ve politik söylemlerimizin izinden giderek birlikte normativiteyi konuşmak üzere sizleri Kaos GL’nin sıradaki sayısına davet ediyoruz.”

“Güncel Sayfalar” yazılarınızı bekliyor!

Kaos GL Dergisi’ne dosya konusu dışında da katkı sunmak istiyorsanız; LGBTİ+ gündemine dair ve kültür, sanat alanında yazılarınızı, söyleşilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Katkılarınızı 10 Ağustos 2020 tarihine kadar editor@kaosgl.org adresine bekliyoruz.

 


Etiketler: medya
İstihdam