11/09/2020 | Yazar: Umut Güven

Kaos GL Dergisi’nin 174. Sayısı “Normativite” dosya konusuyla çıktı.

Kaos GL Dergisi “Normativite” Sayısı Raflarda Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

1994 yılından beri yayın hayatını sürdüren Kaos GL Dergisi’nin 174. sayısı, “Normativite” dosya konusuyla yayınlandı. Kaos GL Dergisi bu sayısında hareketin kendi doğruları ve aktivizm yapma biçimlerimizden eyleme hallerimize, siyaset yapma biçimlerimizden LGBTİ+ kültürüne ve kişisel ilişkilerimize uzanan çok yönlü bir perspektifle normları tartışmaya açtı.

Normativite Sayısında Neler Var?

Kaos GL Dergisi 174. sayısı, “eylemlerimizi iyi veya arzu edilebilir; istenmeyen veya kabul edilemez olarak belirleme gücüne sahip bu kavramdan azade bir kültür inşa ettiğimiz ve ‘güvenli alanlar’ yarattığımız söylenebilir mi?” sorusunu birçok aktivist ve yazarla birlikte tartıştı.

Bedenlerimiz, cinselliğimiz, arzularımız, eğlence kültürümüz, sosyal ortamlarımız ve politik söylemlerimizin izinden giderek normativiteyi konuşmak üzere birçok isim Kaos GL’nin 174. sayısına katkıda bulundu. Dosya’da Biricik Seksüel, Hazal Sipahi, karoas+, Sevcan Tiftik, Umut Erdem, Umut Güner, Yeşim Tuba Başaran, Yıldız Tar ve Tanju Tariz yazılarıyla yer aldı.

Güncel Sayfalar’da ise, Cem Anılan, Özlem Ünlü, Serdar Soydan, Murathan Mungan, Hande Ortaç, Oğuzhan Uzun ve Çağkan Kalkan söyleşi ve yazılarıyla katkı sundu.

Kapağı Özgür Can Taşçı imzalı olan, umumda ise Hüseyin Özinal’a ait çalışmaların yer aldığı dergiye kitapçılardan veya Notebene Yayınları’nın sitesinden ulaşabilirsiniz. Online aboneler dergi sitesinden dergiyi okuyabilir.

 


Etiketler: medya, kültür sanat
İstihdam