14/09/2022 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Dergisi’nin 186. sayısı “Onur” dosya konusuyla yayınlandı.

Kaos GL Dergisi “Onur” sayısı çıktı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

1994 yılından beri yayın hayatını sürdüren Kaos GL Dergisi’nin Eylül-Ekim 2022 sayısı “Onur” dosya konusuyla yayınlandı. Derginin editör yazısı şu şekilde:

Onur kavramının sözlük tanımını incelediğimizde ‘insanın kendine karşı duyduğu saygı, şeref, özsaygı’ gibi tanımlamalarla karşılaşmaktayız. Bununla beraber ‘Onur’ kavramı uzun yıllardır insan hakları çalışmalarında ve LGBTİ+ hareketinde önemli yer edinen değerlerden biri olarak karşımıza çıkmaktadır. Peki bu kavram bugün biz aktivistler, LGBTİ+’lar, akademisyenler ve hak savunucuları için ne ifade etmekte?

“Kaos GL Dergisi’nin 186. Sayısında ‘Onur’ kavramının LGBTİ+ hareketiyle ilişkisini, özellikle son yıllarda engellenmeye çalışılan ve tüm baskılara rağmen gerçekleşen Onur Haftalarını, dünyada 50 yılı aşkın süredir bir özgürlük ve mücadele sembolü olan Pride’ın dünden bugüne tarihsel izlerini, insan hakları hareketi bağlamında ‘İnsan Onuru’ kavramını ve çok daha fazlasını tartışmaya açtık.”

Kurumsal Politikalar sayısında kimler yer aldı?

“Onur” sayısında, “O Erkekliği Reddetmenin Onuru” yazısıyla Atilla, “Onur ve Önyargı” yazısıyla Burak Akbalık, “Geçmişle Gelecek Arasında Gidip Gelen Bir Mekân: Stonewall Barı ve Christopher Parkı” yazısıyla İlker Hepkaner, “Teoriden Pratiğe Onurun Yaşama Yansıması” yazısıyla Ceren, “Boğaziçi Direnişinde ‘Onur’ Kavramı” yazısıyla Burak Su, “Onurlu Bir Yaşamın Önündeki Engel: Yoksulluk” yazısıyla Dicle Çakmak, “Ayrımcılığa Karşı Bir Başkaldırı: ‘Yaraları Sevmek’” yazısıyla Defne Güzel, “Sınırların Ötesinde Bir Müzikhol: Değirmen” yazısıyla Furkan Öztekin, “Onur Denen Varsayım” yazısıyla Sa ve “İnsan Hakları Belgelerinde İnsan Onuru” yazısıyla Hüsnü Öndül katkı sundu.

Güncel Sayfalarda ise, Sumru Tamer, Ali Bulunmaz, Merve Engür ile Mertcan Karakuş, Burçak Fakıoğlu Yakıcı ile Vidisha Fadescha ve Müge Yetener yazı ve röportajlarıyla yer aldı.               

Bu sayının kapak ve umumunda da Arda Asena çalışmalarıyla yer aldı.

Dergiye nasıl ulaşırım?

Online aboneler dergi sitesinden dergiyi okuyabilir ve kitapçılardan veya Notabene Yayınları’nın sitesinden dergiye ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya, kültür sanat, yaşam
nefret