08/05/2013 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Dergisinin ‘Feminizm ve Queer Yoldaşlığı’ başlıklı Mayıs-Haziran 2013 sayısı kitabevlerinde yerini aldı.

Kaos GL Dergisi Queer Yoldaşlıktan Barışa Uzanıyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Dergisinin “Feminizm ve Queer Yoldaşlığı” başlıklı Mayıs-Haziran 2013 sayısı kitabevlerinde yerini aldı. 130. sayının öne çıkan konularını feminizmin özneleri, iddiası ve toplumsal barış meseleleri oluşturuyor.
 
2. Uluslararası Feminist Forum’un gündemine taşıdığı tartışmaların bir devamı olarak Kaos GL Dergisi, Homofobi Karşıtı Buluşma’nın “Barış” temasını Temmuz-Ağustos 2013 tarihli 131. sayısına taşıyacak. Derginin “Barış” sayısı için yaptığı çağrı ise şöyle:
 
LGBT’lere Yönelik İlan Edilmemiş Savaşa DA Son! 
Kaos GL Dergisinin Eylül 1994’de ilk sayısında barışa olan ihtiyacımız ile savaş ve inkarın işe yaramayacağının altını çiziyorduk:
 
“Yok etme... Bütün Kızılderilileri, Yahudileri ve Kürtleri yok edebilirsiniz. Bütün eşcinselleri Hitler’in yaptığı gibi pembe üçgenlerle işaretleyip toplayabilirsiniz. Hastaneler, hapishaneler, toplu eşcinsel idamları, faili meçhul eşcinsel ve travesti cinayetleri; hepsi tarih boyunca denendi. Tekil olarak eşcinselleri ortadan kaldırdılar ama eşcinselliği asla yok edemediler. İnsan insan olarak kalmayı başarabilirse kişi kendi cinsini sevmeye devam edecektir.”
Heteroseksizm, militarizm, milliyetçilik ve cinsiyetçiliğin birbirini besleyen ideolojiler olduğunun altını çizerek Mayıs 2003’te “Lezbiyen ve Geylerin Sorunları ve Toplumsal Barış Arayışları Sempozyumunda” toplumsal barışın nasıl inşa edilebileceğini tartışmaya açtık.
 
Bu sene 8.sini organize ettiğimiz Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın da ana teması olarak “barış”ı belirledik. Savaş ortamında gelişen milliyetçi dalganın nefretle harmanlanıp tüm toplumu ablukaya almasına karşı her zaman barışı savunagelen Kaos GL olarak 17-18 Mayıs 2013’de Ankara’da Çağdaş Sanatlar Merkezinde gerçekleştireceğimiz Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın ilk gününde “barış süreci”ni ele alacağız.
 
LGBT toplumunu barış sürecine dâhil olmak için Buluşma’ya çağıran Kaos GL, Kürtler “Kürt” olmak bakımından özgür ve eşit hissetmedikçe, hiç kimsenin gerçekten özgür olamayacağını savunuyor.
 
Homofobi ve Transfobi meselesi ile seksizm, milliyetçilik, ırkçılık, militarizm arasındaki ilişkilere dikkat çeken Kaos GL, farklı ayrımcılıklar arasında bağlantılar kurmaya çalışıyor. Söz konusu ayrımcılıklara karşı mücadele pratikleri ve özgürlük mücadeleleri arasında yatay ağlar örmeyi hedefliyoruz. 
 
Temmuz-Ağustos 2013 tarihli 131. sayımızda, Homofobi Karşıtı Buluşmanın “Barış” temasını Dergimize taşıyoruz. Kürt halkının eşitliği ve özgürlüğü için gündemde olan “barış süreci”nde “LGBT toplumuna yönelik ilan edilmemiş savaşa da son!” demenin aciliyeti ve imkânlarını tartışmayı ümit ediyoruz.
 
Barış’ın 5N1K’sını gelin birlikte sorgulayalım…
Ne, ne zaman, nerede, nasıl, neden ve kim’le sorularına yanıt bulmaya çalışalım. Barış sürecinde heteroseksizm karşıtlarının, lezbiyen, gey, biseksüel ve transların sözlerini barış dosyamıza sizlerin katkılarıyla birlikte taşıyalım…
 
Katkı Sunmak İstiyorum
Her türlü yazı, görsel, görüş ve önerilerinizi 7 Haziran 2013 tarihine kadar editor@kaosgl.org adresine gönderebilirsiniz.
 
Abone Olmak İstiyorum
İki ayda bir yayınlanan ve 1 yıllık abonelik ücreti 25 Lira olan Kaos GL Dergisi’ne abone olmak isterseniz abone@kaogl.orgadresine e-posta gönderebilirsiniz.
 

Kaos GL Dergisini bulabileceğiniz şehirler ve adresler 


Etiketler: medya
İstihdam