16/09/2021 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Dergisi’nin 27. Yaş gününe özel düzenlediği Kaos GL Dergisi Söyleşileri: Diyalog etkinliğine davetlisiniz. 23 Eylül tarihinde LGBTİ+ hareketi, örgütlenme ve aktivizmde diyaloğun konuşulacağı etkinlik için kayıt yaptırmayı unutmayın!

Kaos GL Dergisi Söyleşileri: Diyalog Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Dergisi aktivizmin içindeki kültürlerarası iletişimi, sosyal politikaların iyileştirilmesi ve kurumlar arası iş birliklerinin geliştirilmesi noktasında inşa edilen sosyal diyalog zemininde LGBTİ+’ların konumlarını, şiddetsiz iletişim teorisi ile aktivizme etkilerini ve Lubunca’yı konuşmak üzere “Kaos GL Dergisi Söyleşileri: Diyalog” etkinliğini düzenliyor:

Etimolojik kökeni Antik Yunanca’ya uzanan ‘diyalog’ kavramının tam Türkçe karşılığı “düşünceyi takip etmek” şeklinde yorumlanabilse de, bugün kullandığımız haliyle iki ya da daha çok kişinin karşılıklı konuşması olarak tanımlanmaktadır. Herkesin görsel, işitsel veya dokunum yoluyla pratik yaşamın bir aracı olarak deneyimlediği diyalogun amacı, karşılıklı anlayış ve uyum arayışı olarak tariflenebilir.

Birliktelik ve karşılıklı olma halini gerektiren bu eylemin olanakları ve taşıdığı potansiyeller değişen ve dönüşen bir yapıya sahiptir. Toplumdaki güç dengeleri, ahlakçı anlayışın toplumsal izleri veya sosyal güvensizlik hissi kurduğumuz iletişimlerde şüphesiz etkiye sahiptir.

Tüm bunlardan hareketle, aktivizmin içindeki kültürlerarası iletişimi, sosyal politikaların iyileştirilmesi ve kurumlar arası iş birliklerinin geliştirilmesi noktasında inşa edilen sosyal diyalog zemininde LGBTİ+’ların konumlarını, şiddetsiz iletişim teorisi ile aktivizme etkilerini ve Lubunca’yı Kaos GL Dergisi Söyleşileri Diyalog etkinliğinde Hilal Demir, Anjelik Kelavgil ve Marsel Tuğdan Gündoğdu ile bir araya gelerek tartışıyoruz.

23 Eylül Perşembe günü saat 20:00’de gerçekleşecek etkinlik için buradan kayıt yaptırabilirsiniz.


Etiketler: kültür sanat
nefret