11/05/2021 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Dergisi’nin Mayıs-Haziran sayısı “Toplumsal Cinsiyet” dosya konusuyla çıktı.

Kaos GL Dergisi “Toplumsal Cinsiyet” Sayısı Çıktı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

1994 yılından beri yayın hayatını sürdüren Kaos GL Dergisi’nin 178. sayısı, “Toplumsal Cinsiyet” dosya konusuyla yayınlandı.

Kaos GL Dergisi Mayıs-Haziran 2021 sayısında “Toplumsal Cinsiyet” dosya konusuyla; toplumsal cinsiyet kavramına dair dünden bugüne taşınan tartışmalar, kavramın kültürle olan ilişkisi, yerel yönetimlerin hizmetlerinde toplumsal cinsiyetin yeri, feminist dış politikalar, trans dışlayıcı görüşlerin tarihsel arka planı, yaşamın her alanına olumsuz etkileriyle sirayet eden toplumsal cinsiyet karşıtı hareketler ve tasarım sektöründe toplumsal cinsiyetin etkileri tartışıldı.

Pandemi kısıtlamaları sebebiyle derginin basılı kopyalarına 17 Mayıs tarihinden sonra kitapçılardan erişilebilecek, online abone olanlar dergiye dergi sitesinden ulaşabilir.

Toplumsal Cinsiyet sayısında kimler yer aldı?

Toplumsal Cinsiyet dosyasında, Berfin Atlı, Çiğdem Demir, Defne Güzel, Demet Bolat, E. İrem Akı, Evren Savcı, Sa Bahattin, Sema Semih ve Staffan Herrström yazılarıyla yer aldı.

Güncel Sayfalar’da ise Ali Bulunmaz, Cem Anılan, dethpraxis, Feminist Bellek Ekibi, Gizem Karagöz, Semih Özkarakaş, Yener Yüksel ve 17 Mayıs Derneği yazıları ve röportajları ile katkı sundu.

Derginin kapağında Uzman Avcı adlı eseri ile Doğukan Çiğdem’in, umumda ise Erol Eskici’nin çalışması yer aldı. Bartu, Huan ve Melis Yılmaz da çizimleriyle yazılara eşlik etti.

Dergiye nasıl ulaşırım?

Online aboneler dergi sitesinden dergiyi okuyabilir. 17 Mayıs 2021 tarihi itibariyle dergiye kitapçılardan veya Notebene Yayınları’nın sitesinden ulaşabilirsiniz.


Etiketler: medya, kültür sanat
nefret