26/03/2021 | Yazar: Umut Güven

Toplumsal Cinsiyet” dosya konusuyla çıkacak olan Kaos GL Dergisi 10 Nisan 2021 tarihine kadar katkılarınızı bekliyor.

Kaos GL Dergisi “Toplumsal Cinsiyet” sayısı yazılarınızı bekliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Le Corbusier, 'Quatre femmes autour d'une table'. 

Kaos GL Dergisi’nin Mayıs-Haziran sayısı “Toplumsal Cinsiyet” dosyasıyla çıkacak. Kaos GL Dergisi katkılarınızı 10 Nisan tarihine kadar editor@kaosgl.org adresine bekliyor.

Derginin çağrı metni şöyle:

“Gender” kavramının Türkçe literatürdeki karşılığı olan toplumsal cinsiyet, kültürün, coğrafyanın ve tarihsel bağlamın etkisinde yaşamlarımıza temas etmekte. Bizler bugün, toplumsal cinsiyeti, iki toplumsal cinsiyet kimliği düşüncesinin ötesine geçip diğer cinsiyetleri ve cinsiyet kimliklerini de kapsayan bir kavram olarak okurken; çeşitli tartışmalar ve kullanımlar da politik alanda kendini göstermektedir.

Tüm bunlarla beraber, toplumsal cinsiyete atanan rollerin tartışılmasına ve toplumsal cinsiyet ifadesinin çeşitliliğine karşı dirençler de mücadele yürüttüğümüz alanlardan biri. Bu noktada, cis-heteronormatif düzenin beraberinde getirdiği eşitsizlikler ve ayrımcılıklar, mücadele yürüten kitlelerin düzeyinde ve bireylerin şahsında da kendini göstermekte. 

Peki, heteroseksüel kurgunun kendini asli kıldığı ve doğallaştırdığı bu yaklaşımlar için geliştirdiğimiz muhalif stratejileri güçlendirmemiz mümkün mü?

Kaos GL’nin gelecek sayısında “Toplumsal Cinsiyet” dosya konusuyla; toplumsal cinsiyet kavramına dair dünden bugüne taşınan tartışmaları, kavramın kültürle olan ilişkisini, sosyal çalışmalarda ve hizmetlerde toplumsal cinsiyetin yerini, yaşamın her alanına olumsuz etkileriyle sirayet eden toplumsal cinsiyet karşıtı hareketleri, İstanbul Sözleşmesi’ni ve toplumsal cinsiyet temelli ayrımcılıkla mücadele etme araçlarımızı tartışmaya açıyoruz.

Güncel Sayfalar yazılarınızı bekliyor!

Kaos GL Dergisi’ne dosya konusu dışında da katkı sunmak istiyorsanız; LGBTİ+ gündemine dair ve kültür, sanat alanında yazılarınızı, söyleşilerinizi bizimle paylaşabilirsiniz. 

Katkılarınızı 10 Nisan 2021 tarihine kadar editor@kaosgl.org adresine bekliyoruz.

 


Etiketler: medya, kültür sanat, yaşam
İstihdam