02/06/2016 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL dergisinin yurtiçi ve uluslararası yazarlarıyla sosyal hizmet, insan hakları ve kolektif sorumluluğa odaklanan 148. sayısı çıktı.

Kaos GL dergisinin ‘Sosyal Hizmetler’ sayısı çıktı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL dergisinin yurtiçi ve uluslararası yazarlarıyla sosyal hizmet, insan hakları ve kolektif sorumluluğa odaklanan 148. sayısı çıktı.

Kaos GL dergisinin “Sosyal Hizmetler” dosya konulu 148. sayısı çıktı. Online abonelerin bugünden itibaren dergi websitesinden, basılı haline ulaşmak isteyenlerin ise önümüzdeki haftalarda kitapçılardan ulaşabileceği yeni sayıda insan hakları ve sosyal hizmet tartışılıyor.

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Aylime Aslı Demir’in sunuş yazısı şöyle:

Merkezinde sosyal adalet, insan hakları, kolektif sorumluluk ve farklılıklara saygı prensipleri yer alan sosyal hizmetlerde Türkiye’de çeyrek asrı geride bırakırken LGBT’lere yönelik bu alanda üretilen çalışmaların oldukça kısıtlı olmasından ötürü Kaos GL olarak bu yıl çalışma başlıklarımızdan birini “sosyal hizmet” olarak belirledik. Bu sayıda, bu çalışmanın ürünlerinden biri oldu. Dosya konuklarımız arasında hem dünyanın pek çok yerinden hem de Türkiye’den uzmanlar ve aktivistler yer aldı.

Kimler yazdı?

Brian O’Neill eşcinsel bir sosyal hizmet uzmanı olarak kendi yaşam öyküsünden yola çıkıp kapsayıcı bir sosyal hizmetin gerekliliğine dair yazdı.

Dilek İnce Giysi Bankası’nın kuruluş hikayesine bizlere aktaran Buse Kılıçkaya trans Mahkumlarla kurulan ve her geçen gün etki alanı genişleyen dayanışma ağlarından bahsetti.

Gey ve biseksüel erkek seks işçilerinin sosyal ve sağlık hizmetlerinde karşılaştığı zorluklar üzerine Hans Knutagård yazdı.

Yıldız Tar eşitlikçi ve özgürlükçü bir “sosyal hizmet”in adımlarını LİSTAG ve GAG’ın danışmanlık hizmetleriyle anlattı.

Martyn Higgins sosyal hizmetler eğitiminin sosyal hizmetler alanında neden eleştirel bir pedagojik yaklaşım benimsemesi gerektiğine dair yazdı.

Nazlı Gizem Yıldırım “Cinsiyet Geçiş Sürecinde Sosyal Refakat” isimli çalışmasını hayata geçirirken karşılaştığı güçlükleri ve projenin sağladığı farkındalıkları, oluşturduğu dayanışmayı anlattı.

Nick J. Mulé, sosyal hizmetlerin LGBTİQ’lara karşı sorumluluklarını, Uluslararası Sosyal Hizmet Etik ve Prensipleri bağlamında değerlendirdi.

SES genel merkezi yöneticisi Belkıs Yurtsever ile bir söyleşi gerçekleştiren Ömer Turanlı SES’in sosyal hizmetler alanında LGBTİ’lere yönelik çalışmalarını sordu.

Tarık Şimşek 'Üç Noktalık Bir Sosyal Hizmet Staj Denemesi'ni, Özge Arslan ise sosyal hizmet vaka özetini yazdı.

Transların ve trans öz örgütlenmelerinin dayanışma kampanyaları üzerine Öykü Ay ve Seyhan Arman’la söyleşi yapan Yıldız Tar ayrıca bu sayıda Trans Misafirhanesi’nin kuruluş öyküsü ve ihtiyaçlarını misafirhanenin kurucularından Ebru Kırancı ve İstanbul LGBTİ’den Kıvılcım Arat ile konuştu.

Julie Fish ve Kate Karban “Lezbiyen, Gay, Biseksüel ve Trans Sağlık Yetersizlikleri: Sosyal hizmetlerde uluslararası perspektifler” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Elif Burcu Yamaner de Kaos GL Sosyal Hizmet Çalışma Grubu’nda yer alan sosyal hizmet uzmanlarıyla hem staj süreleri boyunca Kaos GL’deki deneyimlerine hem de sonrasındaki çalışmalarına dair bir söyleşi gerçekleştirdi.

Tess Vo “Yurttaşlık Hakları Olarak Engelli Hakları: Kanada Engelli Hakları Hareketi İçindeki Zorluk ve Dışarıda Bırakmalar” yazısıyla bu sayıya katkı verenler arasında yer aldı.

Kapakta ve Umum sayfasında çalışmaları yer alan “Grayson Perry: Küçük Farklılıklar” sergisinden görselleri kullanmamıza izin veren Pera Müzesi’ne başta olmak üzere, bu sayıya katkı sunan herkese teşekkürler…

Bir sonraki sayımızın dosya konusu ise, 4 yıldır olduğu gibi "Queer Teori" dersi öğrencilerinin çalışmalarından oluşuyor olacak.

Dosya dışı katkılarınızı 15 Haziran tarihine kadar editor@kaosgl.org adresine bekliyoruz.

Kaos GL Dergisine basılı ya da internet üzerinden erişmek için abone olabilir ya da bu bağlantıda bulacağınız kitabevlerini ziyaret edebilirsiniz. 


Etiketler: medya
İstihdam