21/01/2020 | Yazar: Umut Güven

Kaos GL Dergisi'nin Ocak-Şubat sayısı, “Queer Göç” dosya konusuyla raflarda.

Kaos GL dergisinin yeni sayısı raflarda: Queer Göç Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Dergi’nin 170. Sayısı “Queer Göç” dosya konusuyla yayımlandı.

Yaşadığımız coğrafyadaki LGBTİ+’ların yaşadığı iç ve dış göçün arka planında yatan nedenlere bakmak gerekliliğiyle hazırlanan bu sayı Türkiye’den Almanya’ya yönelen göçe odaklanıyor.

Kaos GL’nin bu sayısında, yuvarlak masa sohbetinde Aylime Aslı Demir, Yıldız Tar, Yener Bayramoğlu ve Zülfukar Çetin yer alıyor. Dosyada Aylime Aslı Demir ve Yıldız Tar’ın röportajları ile Burçin Tetik, Ceren Saner, Nazlı ve Görkem’in katkıları yer alıyor.

Yakın zamanda kaybettiğimiz Sibel Ünli’yi anarak başladığımız Güncel Sayfalarda ise, Ahmet Rüstem Ekici, Semih Özkarakaş, Nilay Özkan, Devrim Berk Gürakar, Birgit Bosold, Doğukan Kocabaş, Buse Üçer ve Yiğit E. Korkmaz bizlere eşlik etti.

Kapak ve Umum’da ise Serpil Odabaşı’nın çalışmaları yer alıyor. 

Gelecek sayı: Queer Göç II

Bu sayının çağrısında yer verdiğimiz ancak ikinci göç dosyamıza bıraktığımız sorular zihnimizde dönmeye devam ediyor.kaos-gl-dergisinin-yeni-sayisi-raflarda-queer-goc-1

“LGBTİ+ aktivistler neden göç ediyor? LGBTİ örgütleri olarak LGBTİ+’ların göç gerekçeleri ve bu göçün ardından yaşanılan zorluklar neler? Göç LGBTİ+'ların eğitim hayatını, sosyal yaşamını, sosyal haklara erişimini nasıl etkiliyor? LGBTİ örgütler bu sorunu nasıl görünür kılabilir ve ne tür olası çözüm önerileri geliştirebiliriz? Ülkenin politik atmosferi doğrultusunda büyümekten ziyade mevcut varlığını korumaya çalışan aktivizmin daha az yıpranması ve mevcut aktivitelerini-aktivistlerini koruyabilmesi için ne tür önlemler alabiliriz? İç göçün büyük şehirler dışındaki LGBTİ oluşumlarının kısa ömürlü olmasına neden olup, aktivizmin sürekliliğinin önündeki en büyük sorunlardan biri olarak ortaya çıktığı durumda sürdürülebilir aktivizmin koşulları nelerdir?”

Gelecek sayının dosya konusu “Queer Göç II” için, dosya veya güncel sayfalara olan katkılarınızı 10 Şubat 2020 tarihine kadar editor@kaosgl.org adresine bekliyoruz.

 


Etiketler: medya, kültür sanat
İstihdam