15/01/2015 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Dergisi, Mart-Nisan 2015 sayısında lezbiyen mücadelesine ve var olma biçimlerine odaklanacak.

Kaos GL Dergisi’nden ‘Lezbiyenizm’ sayısı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL Dergisi, Mart-Nisan 2015 sayısında lezbiyen mücadelesine ve var olma biçimlerine odaklanacak. Eylül 1994’ten bu yana düzenli olarak çıkan dergi, 141. sayısında kadın kadına cinselliği, kültürü ve politikayı ele alacak.
 
Derginin bir sonraki sayısı için yaptığı çağrı şöyle:
 
Türkçe literatürde kadınlar arasındaki cinselliklere dair bildiklerimiz oldukça kısıtlı. Bu kısıtlılık sadece lezbiyenliğin tarihine değil, aynı zamanda eşcinsel hareketten ve heteroseksüel feminist hareketten ayrılmalara, lezbiyen feminizme dair.
 
Kaos GL olarak bu sayıda "Lezbiyenizm"i dosya konusu olarak belirledik. Tarihsel perspektifi içerisinde  19. ve 20 yy. lezbiyen alt kültürüne, lezbiyen yayıncılığına, dünden bugüne kadın kadına cinselliklerdeki adlandırmalara -dyke’lara, femme’lere, butch’lara, lipstick’lere, bear’lara, tomboy’lara- 2.dalga feminizm içerisinde ortaya çıkan politik lezbiyenlik tartışmalarına, Türkiye’deki lezbiyen mücadelesine, var olma biçimlerine, söylemlerine ve siyasetlerine odaklanacağız.
 
Katkılarınızı 10 Şubat 2015 tarihine kadar editor@kaosgl.org adresine gönderebilirsiniz.
 
Kaos GL dergisine basılı ya da internet üzerinden erişmek için abone olabilir ya da bu bağlantıda bulacağınız kitabevlerini ziyaret edebilirsiniz.  

Etiketler: medya
İstihdam