21/03/2012 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği gönüllü staj programı açtı. Farklı disiplinlerden öğrencilere staj imkanı sunuyor

Kaos GL Derneği gönüllü staj programı açtı. Farklı disiplinlerden öğrencilere staj imkanı sunuyor.
Kaos Gey ve Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği(Kaos GL), LGBT bireylerin temel ve hak özgürlükleri için mücadele eden bir sivil toplum örgütüdür.
 
Gönüllü Staj Programı:  Kaos GL’nin medya, insan hakları/hukuk, sağlık,(cinsel sağlık, psikiyatri-psikoloji), istihdam, eğitim, barınma, sosyal hizmetler alanında faaliyetlerini yürütmektedir. Kaos GL Dergisi, web sitesi, Homofobi Karşıtı Buluşma, Mülteci Destek
Programı öncelikli çalışma alanlarıdır.
 
Kaos GL’nin yürüttüğü faaliyetlerde gönüllülerin yaptığı katkılar önemli bir yer tutmaktadır. Gönüllü stajyerlerin  3 aylık bir dönem boyunca hafta içi en az 8 saatlerinizi bize ayrılmalarını beklemekteyiz.
 
Sene boyunca kendinizin belirlediği tarihlerde bu staj programımıza katılabilirsiniz. Gönüllü stajer programına dahil edilen gönüllüler, Kaos GL’nin bütün çalışma alanlarında sorumluluk üstlenirler. Gönüllü stajyerlerin koordinasyonu ve yapılan işlerin süpervizyonu kurumsal nitelikte bir işbölümü altında örgütlenir. Gönüllü stajyerler kurum bünyesinde zaman zaman düzenlenen iç eğitimlere, vaka tartışmalarına ve koordinasyon toplantılarına katılırlar;
Kaos GL’nin gerek hukuki destek gerekse savunuculuk alanında yürüttüğü çalışma ve girişimlerle ilgili bilgilenme imkanı bulurlar. Program’ın çalışma dilleri İngilizce ve Türkçedir; bununla birlikte Mülteci Destek programı kapsamında Farsça, Arapça dilleri sayılabilir.
 
Nasıl Başvurabilirim: Adayların başvurularını sene boyunca istedikleri dönemde başvurabilirsiniz. Erken yapılan başvurular teşvik edilmekte ve öncelik sebebidir.
Adayların özgeçmişleri ve Kaos GL İnsan Hakları Progamı niçin gönüllü staj yapmak istediklerini anlatan bir ön yazıyı adresine iletmeleri gerekmektedir.  Lütfen başvurularınızı  bilgi@kaosgldernegi.org adresine epostanızın konu satırında hangi tarihte staj yapmak istediğinizi de belirterek iletin.
 
Gönüllü Stajyerlerin Üstlendiği Temel Sorumluluklar:
  • Stajerler, Kaos GL Derneği tarafından organize edilen Yerel Muhabir Eğitimlerine katılımı teşvik edilmektedir.
  • Kaos GL Dergisi ve web sitesine haber yazımı, söyleşi gibi yurttaş gazeteciliği yapmak,
  • Kaos GL Derneğinin öncelilkli olarak gençlik alanında çalışmalarını organize etmek ve Kaos GL Derneğini temsil etmek,
  • Kaos GL Dergisi ve web sitesi için çeviri desteği vermek. Gerekli durumlarda sözlü çeviri yapmak,
  • Kaos GL Derneği tarafından sağlanan sosyal hizmet ve destek hizmetlerinin organize edilmesini sağlamak ve yeni destek kaynakları yaratmak,
  • LGBT bireylerin insan hakları ihlallerinin raporlanması ve dökümantasyonu çalışmalarına destek olmak,
  • Homofobi Karşıtı Buluşma etkinliklerinde hem Ankara hem de yerel etkinliklerin organizasyonun da sorumluluk almak,
  • Medya İzleme faaliyetlerine katılmak ve medya okur yazarlığı faaliyetlerini yürütmek,
  • İnsan hakları programı tarafından yürütülen insan hakları eğitimlerini organize etmek ve yaygınlaştırmak,
  • Çeşitli belgelerin yazılı tercümelerinin yapılması konusunda destek vermek;
  • Faks gönderimi, müvekkiller ve çalışanlar için çeşitli belgelerin hazırlanması gibi ofis işleyişiyle ilgili idari işlerde destek sağlamak; Ofisin fiziksel düzeniyle ilgili genel sorumluluklara katılmak.
  • Bu sorumluluklar, Kaos GL Gönüllü koordinatörü ile birlikte karar verilir. Stajerler kendi istediği alanlarda sorumluluk alır. 


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam