23/01/2013 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL Derneği, 15-18 Ocak 2013 tarihleri arasında LGBT insan hakları ihlallerini raporlama eğitimi düzenledi.

Kaos GL Derneği, 15-18 Ocak 2013 tarihleri arasında LGBT insan hakları ihlallerini raporlama eğitimi düzenledi. Kaos GL, Heartland Alliance ve Iranian Queer Organization ortaklığıyla gerçekleşen eğitimde katılımcılara İranlı LGBT mültecilerin yaşadığı insan hakları ihlalleri ve istismar alanında raporlama ve denetleme yöntemleri anlatıldı.
 
Eğitimde insan hakları ve cinsel haklar, uluslararası ve bölgesel insan hakları koruma sistemleri, din ve kültürün insan haklarıyla olan ilişkisi ile ihlâl ve istismarı raporlama ve denetlemeye dair sunumlar ve grup çalışmaları yapıldı. Katılımcılardan Zeynep Acar etkinliği verimli geçtiğini belirterek “insan hakları meselesinin uluslararası seviyesini öğrendiğini” söyledi. Erkan Yıldırım ise şöyle konuştu: “Kaos GL’de stajyerim. Staj zamanında uydu kentlerde mültecilerle görüşmeye gittik. Staj boyunca gördüklerimle bu eğitimde öğrendiklerim pekişti. Görüşmelerde bize anlatılan insan hakları ihlâllerini nasıl raporlaştırabileceğimizi öğrendik.”
 

Eğitimin ardından Pazar sabahı altı kişilik bir grup, mültecilerle görüşmek için Denizli’ye gitti. Denizli’de bir mültecinin evinde yaklaşık 45 LGBT sığınmacı ve mülteci ile bir araya gelindi. Buluşma, destek sağlanan bireylerle birebir iletişim kurup, bundan sonra atılacak adımları mültecilerden gelen talepler ve öneriler doğrultusunda şekillendirme amacıyla gerçekleşti. Bu buluşmada, mültecilerin bilgiye ve desteğe ne kadar ulaşabildikleri ile bu konuda neler yapılabileceği tartışıldı.  


Etiketler: insan hakları, mülteci
İstihdam