09/09/2024 | Yazar: Kaos GL

3-4 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek çalıştay için son başvuru tarihi 13 Eylül. Çalıştay, 35 kişinin katılımıyla sınırlı olacak.

Kaos GL Derneği, Mülteci Hakları Alanında Çalışan Profesyonellere Yönelik Cinsel Yönelim, Cinsiyet Kimliği/İfadesi, Cinsiyet Karakteristiği Kapasite Geliştirme Çalıştayı düzenliyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Kaos GL Derneği, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile birlikte yürüttüğü “LGBTİ+ Mültecilerin İnsan Haklarının Geliştirilmesi Projesi” kapsamında 3-4 Ekim 2024 tarihlerinde Ankara'da yüz yüze Cinsel Yönelim, Cinsiyet Kimliği/İfadesi, Cinsiyet Karakteristiği (CYCKİCK) Kapasite Geliştirme Çalıştayı düzenliyor. Çalıştaya, mülteci hakları alanında çalışan ve mülteci LGBTİ+’larla doğrudan temas halinde olan veya olma ihtimali olan profesyonellerin katılımı hedefleniyor. Çalıştayın mülteci hakları alanında çalışan profesyonellerin CYCKİCK kapasitelerini arttırması, mülteci LGBTİ+’ların durumlarının daha iyi anlaşılmasına olanak sağlaması ve mülteci LGBTİ+’ların yaşadığı sorunların çözümünde dayanışmayı arttırması amaçlanıyor.

Çalıştayda "LGBTİ+ Temel Kavramları ve Ayrımcılık; Heteronormatif Olmayan Uygulama Pratikleri; Seks İşçiliği ve Sosyal Hizmet; HIV ve Sosyal Hizmet; LGBTİ+’larla Psikolojik Destek Süreçleri; Uluslararası Koruma ve Geçici Koruma Bağlamında Mülteci LGBTİ+’lar; Mülteci LGBTİ+’larla Yürütülen Sosyal Hizmet Süreçleri" konularında sunumlar ve Forum gerçekleştirilecek. Çalıştay programı yalnızca kayıtlı katılımcılarla paylaşılacak. Çalıştay dili Türkçedir ve çalıştay sırasında Arapça-Türkçe dilleri arasında simültane tercüme hizmeti sağlanacak.

Çalıştaya başvurular

Etkinliğe son başvuru tarihi 13 Eylül 2024. Çalıştaya kabul edilen katılımcılar en geç 20 Eylül Cuma günü bilgilendirilecek. Çalıştay 35 kişinin katılımıyla sınırlı olacak. Çalıştaya Ankara dışından katılmak isteyen 15 kişinin ulaşım ve konaklama masrafları karşılanacak. Katılımcılar seçilirken mülteci LGBTİ+’lara birebir hizmet veren ya da çalıştığı kurumda hizmet verme ihtimali yüksek olan sosyal hizmet uzmanları, psikologlar ve diğer saha çalışanları ile çalıştaya katılmak için yüksek motivasyona sahip olduğunu belirten başvuruculara öncelik verilecek.

Çalıştaya başvuru yapmak için başvuru formunu doldurmanız gerekiyor.

Kaos GL Mülteci Hakları Programı hakkında

Kaos GL Derneği, 2007 yılından bu yana, mülteci hakları alanında çalışmalar yürütmektedir. Bu kapsamda Mülteci Hakları Programı aracılığıyla mülteci LGBTİ+’lara hukuki ve psikososyal danışmanlık hizmeti vermekte, mülteci LGBTİ+’ların Türkiye’de yaşadıkları sorunlara ve çözüm önerilerine ilişkin, öznelerin de katılımıyla, çalıştaylar organize etmekte ve sahada elde edilen bilgiler ışığında lobi ve savunuculuk faaliyetleri yürütmektedir.


Etiketler: insan hakları, mülteci
2024