28/06/2013 | Yazar: Kaos GL

Kaos GL temsilcisi Nevin Öztop, İrlandalı bakanlar, milletvekilleri, eğitimciler, öğrenciler, yerelden ve uluslararası LGBT aktivistleri ile Dublin’de bir araya geldi.

Kaos GL, Dublin Eğitim Konferansında Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Kaos GL temsilcisi Nevin Öztop, İrlandalı bakanlar, milletvekilleri, eğitimciler, öğrenciler, yerelden ve uluslararası LGBT aktivistleri ile Dublin’de bir araya geldi.
Eğitim başta olmak üzere LGBT toplumunun sosyal hakları üzerine çalışan İrlandalı örgüt BeLonG To, 17 Haziran tarihinde uluslararası bir konferansa evsahipliği yaptı. İrlandalı LGBT’lerin yanı sıra, Türkiye, Makedonya, ABD ve Litvanya’dan konuklar da konferansta yer aldı.
 
Bakan Fitzgerald: “Yarım kalmış bir demokrasimiz var”
Konferans, Çocuk ve Gençlik Bakanı Frances Fitzgerald tarafından yapıldı. Fitzgerald, konuşmasında daha çok gençler arasında işsizliğe sebep olan ayrımcı faktörlere ağırlık verdi. Bakan, “Gençlerin işsizliği ve yaşadıkları ayrımcılıklar, bugünün Avrupa’sının en büyük sorunu olarak karşımızda duruyor. Kadınlar ve LGBT’ler sözkonusu olduğunda, bitirilmemiş bir demokrasiden bahsetmek mümkün. Yarım kalmış bir demokrasimiz var.” dedi.
 
Bakan Fitzgerald ayrıca ekledi: “Bu konferans, LGBT meselelerini, manşete çıkarmakla alakalı. Yerelden ve uluslararası bağlamda yükseltilmesi gereken bir sesle alakalı bu iş.”
 
Avrupa Parlamentosu LGBT İntergrup üyesi İrlandalı parlamenter Phil Prendergast, konuşmasında eğitim alanındaki eşitliğin önemine vurgu yaptı: “Saldırıya ve ayrımcılığa en açık gruplar, yasaların eşitliği sağlama konusundaki başarısızlığından birebir etkilenenlerdir. Bir çocuğun eğitimini elinden alırsanız, eline geri verdiğiniz tek şey ayrımcılık olur.”
 
Prendergast ekledi: “Buradaki gündem, insanların hayatlarını kolaylaştırmakla alakalı. Verilecek mesajı ilgili yerlere ulaştırmakla…”
 
Çocukları Koruma Kanunu özel raportörü, Avrupa Aile Yasası uzmanı ve İrlanda Çocuk Edinme Departmanı Başkanı Geoffrey Shannon ise, ailenin kurulumu sürecinden başlayarak çocukların ve gençlerin eşit hizmetlere erişimine ağırlık veren konuşmasıyla açılış paneline katıldı.
 
“Amaç, nesilden nesile bulaşan önyargılara çomak sokmak”
Gey, Lezbiyen & Heteroseksüel Eğitim Ağı (GLSEN) Başkanı Eliza Byard, LGBT’lerin ABD’deki sosyal haklarına dair genel bir çerçeve çizdi: “ABD askeri ordusu için çalışmak ve bu uğurda ölmekten başka, bir lezbiyen olarak, ulusal seviyede hiçbir hakkım yok. GLSEN’i kurma sebebimiz, nesilden nesile bulaşan önyargılara çomak sokmak.”
 
Kaos GL adına konferansa katılan Nevin Öztop ise, konuşmasında ağırlıklı olarak gençlerin ve LGBT’lerin son haftalardaki ülke eylemlerindeki yerine yer verdi. Öztop, farklı sosyal ve siyasi gruplar arasındaki dayanışmanın öneminin altını çizdi.
 
Öztop aynı zamanda, Kaos GL’nin eğitim alanında yaptığı çalışmalardan örnekler verdi. Eğitimciler, rehber öğretmenler, öğrenciler ve eğitim sendikacıları ile özellikle son yıllarda verim ve önem kazanan eğitim çalışmalarını katılımcılara aktardı.
 
BeLonG To, aynı zamanda 16 Haziran günü, İrlandalı LGBT toplumunun katılımı ile “Yerel LGBT Toplumu Forumu”na evsahipliği yaptı. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam