13/03/2013 | Yazar: Kaos GL

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları LGBT öğrencilerin yaşadığı zorlukları Kaos GL ile konuştu

Kaos GL Eğitim Bilimleri Fakültesi’nin Sohbet Konuğuydu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi öğretim elemanları LGBT öğrencilerin yaşadığı zorlukları Kaos GL ile konuştu
Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Prof. Dr. Işıl Ünal’ın kolaylaştırıcılığıyla “Akademik Sohbetler” başlığı altında öğretim üyeleri ve öğrencilere yönelik eğitim alanındaki gelişmeler ve çalışmalar hakkında bilgilendirme seminerleri düzenliyor.
 
Akademik Sohbetlerin ilk konusu LGBT öğrencilerin eğitim alanında yaşadığı zorluklar oldu. Kaos GL Derneği’nin yayınlarından “LGBT Öğrencileri Aile ve Okul Kıskacına Karşı Nasıl Korumalı” kitapçığının tanıtımının da yapıldığı sohbete Kaos GL’den Umut Güner ve Seçin Tuncel katıldılar.
 
Kaos GL temsilcileri, eğitimcilere yönelik bir broşür hazırlama gerekliğinin nasıl doğduğundan başlayarak, LGBT öğrencilerin okulda yaşadığı sıkıntılardan bahsettiler. Sunum sonrasında öğretim üyelerinin aktif katılımıyla soru –cevap kısmında LGBT eğitimcilerin sorunları, LGBT eğitimcilerin örgütlenme pratikleri ve sendikaların LGBT eğitimcilere yaklaşımları ele alındı. 

Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam